Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18952877 www.bgdnes.bg

До 12 г. затвор за келеша, пребил фатално жена в Перник

От 5 до 12 години затвор грозят келеша, пребил фатално жена пред магазин в Перник! След като повече от месец жертвата е на командно дишане, в петък тя умира. Това налага прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу душманина й от нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди в причиняване на смърт по непредпазливост или умишлено убийство.

За вторник е насрочена аутопсията на жената за изготвяне на нова съдебно-медицинска експертиза. Спрямо резултата наблюдаващият прокурор ще прецени какво точно обвинение да повдигне, уточнява Албена Стоилова от Окръжната прокуратура в Перник.
Младежът навършва пълнолетие в ареста, но при извършване на престъплението е непълнолетен. Затова при определяне на присъда наказанието ще се редуцира заради възрастта му.

Реклама

"Момчето се възползва от правото си да не дава обяснения. Изрази съжаление за деянието и твърди, че е наясно какво е извършил. Родителите му не за разпитвани", разкрива говорителят на прокуратурата.
Разследващите изясняват, че жертвата и нападателят не са се познавали отпреди. Няма данни те дори да са си разменили реплики, преди младият мъж да се нахвърли безпричинно върху жената с юмруци и ритници. Обвинението е за побой по хулигански подбуди, тъй като не е установена причина за агресията. Тийнейджърът е бил със свой приятел, който е влязъл в контакт с жертвата, но не е обвинен в съучастничество.

Племенникът на 56-годишната жена разказва пред Нова тв, че леля му е била инвалид след прекаран инсулт. Той е на мнение, че момчетата са планирали убийството й.

Четете още

Задържаха 17-годишен за закана за убийство към майка и дъщеря в Перник

Задържаха 17-годишен за закана за убийство към майка и дъщеря в Перник

Жена е в кома след побой от 17-годишни младежи в Перник

Жена е в кома след побой от 17-годишни младежи в Перник

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама