Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18965032 www.bgdnes.bg

Душманинът на Ферарио Спасов обмисля да признае вина

*По съвет на адвоката си Венцислав Фоти 

*Начо Пантелеев го грозят до 15 години, ако не приеме делото да се гледа по съкратена процедура

Душманинът на Ферарио Спасов - Начо Пантелеев, обмисля да признае вината си за трагичната катастрофа и делото да се гледа по съкратената процедура. Това каза пред "България Днес" адвокат Венцислав Фоти, който брани интересите на джигита пред Темида.

Реклама

"Смятам, че делото срещу Начо Пантелеев трябва да се гледа по една от двете съкратени процедури. Това съм посъветвал моя клиент. Единият вариант е да признае вината си, което ще му намали автоматично присъдата с 1/3 и делото ще приключи много бързо. Другият вариант е да се откаже от допълнителни експертизи, разпити на свидетели и на вещи лица и да се приемат техните показания, които са направени пред разследващите. Това също би облекчило процеса. В момента Пантелеев обмисля как да постъпи", разказва стратегията си за предстоящото дело адвокат Фоти.

Най-вероятно, без да можем да сме напълно сигурни, Пантелеев ще признае вината си, защото, както писахме преди време, обвиняемият се разкайва за стореното и съжалява изключително много. Дали ще поеме отговорността за действията си, или ще предпочете делото да се тътрузи години наред, предстои да разберем.

Припомняме, че на 11 ноември миналата година Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев хвърчи с доказаните вече 165 км/ч и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. Отнелият живота на Феро - Начо, се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, бе за известно време под прицела на Софийската градска прокуратура, но така и не стана ясно има ли нарушения. Проверката бе за това дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години и тя бе наредена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, но резултати от проверката и досега не са оповестени.

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Лясковчанинът не може да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което най-вероятно ще бъде променено заради високата скорост, с която е бръмчал при сблъсъка, а именно 165 км/ч.

Делото срещу джигита започва този петък и тогава ще стане ясно дали Пантелеев ще признае вината си, ако не го направи, го грозят до 15 години решетки.

 Данъчна проверка

Срещу Пантелеев се води и данъчна проверка, но докъде е стигнала тя и дали е приключила, не е ясно на този етап. Това предстои да се разбере скоро, може би на самия процес.

Проверките срещу Пантелеев, които се водят от данъчните и от Икономическа полиция, са за имуществото, приходите и разходите му. Тези разследвания са напълно отделни и не са съотносими с разследването за катастрофата. Дори и да бъдат открити нарушения на Пантелеев от такъв характер, това няма да повлияе върху делото за катастрофата. Ако бъдат открити някакви нередности, Начо Пантелеев ще бъде подведен под отговорност. Дали ще бъдат засечени укрити данъци или средства, които Пантелеев няма как да обясни, ще стане ясно в близко бъдеще.

Четете още

Внесен е обвинителният акт срещу душманина на Ферарио Спасов

Внесен е обвинителният акт срещу душманина на Ферарио Спасов

До 15 г. затвор за душманина на Ферарио Спасов

До 15 г. затвор за душманина на Ферарио Спасов

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама