Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19009429 www.bgdnes.bg

Пускат шофьора, убил момиченце в Дебелт

Освободен от ареста е 38-годишният шофьор, който блъсна и уби момиченце в бургаското село Дебелт.

Прокуратурата не му е повдигнала обвинение и не е поискала удължаване на задържането му, макар първоначалната проба на водача да показва употреба на канабис.

Реклама

Случаят с прегазеното 3-годишно дете се подхваща и от областния отдел за Закрила на детето. Той ще проверява защо детето е било оставено само. "В процес на изясняване е това дете какво е правило там, защо е било без родителски надзор. Шофьорът има книжка от 2017 г. До този момент има само едно регистрирано нарушение и то е за техническа неизправност на превозното средство", посочва пред БНТ ст. инспектор Константин Вангелов от бургаската "Пътна полиция".

Все още се чака кръвната проба за наркотици на шофьора. Не е изключено полевият тест да е дал фалшив положителен резултат след прием на медикаменти. Затова пробата ще се изследва във ВМА.

Автомобилът, с който става инцидентът, е иззет. Шофьорът е ветеринарен лекар, който бил в района, за да носи лекарства за болен кон. На връщане. Според очевидци детето си играело на одеяло на земята. Шофьорът дори не разбрал за инцидента и трябвало да го догонят, твърдят близките на момиченцето.

Четете още

Майката на прегазеното дете: Смачка ми лапето, да му дават доживотно

Майката на прегазеното дете: Смачка ми лапето, да му дават доживотно

Бургазлия блъсна тригодишно момиченце

Бургазлия блъсна тригодишно момиченце

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама