Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19114804 www.bgdnes.bg

Иван Портних за обвиненията за несъществуващото пристанище: Това е лъжа!

"Всичко това е лъжа! Атаката е политическа поръчка. В дъното дори не е нападение срещу мен и партията, която представлявам, а отклоняване на вниманието от загубата на 80 милиона лева за Варна". Това каза днес бившият кмет на Варна Иван Портних, който даде пресконференция относно проверката на Европейската прокуратура на пристанище "Карантината" в кв. "Аспарухово".

Портних заяви, че решенията по казуса "Карантината" са взети от Общинския съвет и други институции, а относно процедурата - че тя е явна и прозрачна, като допълни, че има документи за това.

Реклама

Той смята, че досъдебното производство по случая не е годно за съд, а атаката срещу него цели да се създаде шум, с който да се отклони вниманието.

Портних допълни, че настоящата администрация на Община Варна е загубила 80 милиона лева - средства, които той смята, че няма да бъдат усвоени за различни проекти за морския град.

Припомняме, че Портних е обвинен за злоупотреба с евросредства, който е над 3 милиона лева. Става въпрос за освежаването на пристанището "Карантината", което обаче не е съществувало, когато Община Варна е взела помощите от Европейския съюз. Тоест няма как да реновираш нещо, което не съществува. В момента разследването все още тече.

Четете още

Погнаха Портних за измама с несъществуващо пристанище във Варна за 3,4  млн. евро

Погнаха Портних за измама с несъществуващо пристанище във Варна за 3,4 млн. евро

Свръхдоза погубва ексченгето Калин Колев

Свръхдоза погубва ексченгето Калин Колев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама