Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19123516 www.bgdnes.bg

5 бона гаранция за сина на кмета на Минерални бани

5 бона гаранция за сина на кмета на Минерални бани Али Али по обвиненията за източване на държавни средства. Това става ясно от решение на Апелативния съд в Пловдив.

Али Али и баща му Мюмюн Искендер са обвинени, че в организирана престъпна група са са получили от държавен фонд „Земеделие" 391 160 лв. чрез представяне на неверни сведения.

Реклама

Според въззивните магистрати, който освободиха Али Али, ролята на младия мъж в източването на държавните средства не е ясна.

На първа инстанция Хасковският окръжен определи домашен арест за кметския син.

Припомняме, че Али Али, баща му Мюмюн Искендер и общинският служител Байрям Иляз бяха задържани на 20 септември по обвинение, че в организирана престъпна група са са получили от държавен фонд „Земеделие" 391 160 лв. чрез представяне на неверни сведения.

Апелативните съдии приеха, че правилно първоинстанционният съд е счел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Али Али към престъпленията, в които е обвинен. Няма обаче опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, защото Али е с установена самоличност, семейно и трудово ангажиран. Безспорно не винаги пребивава трайно на постоянния и настоящия си адрес, но неговото местонахождение е известно. Обстоятелството, че видно от представената в съдебното заседание пред въззивната инстанция справка за задграничните пътувания, обвиняемият Али Али често напуска пределите на България, включително и до Турция е поради факта, че там той поддържа роднински и приятелски връзки. Той е с чисто съдебно минало и няма данни за негови предходни или настоящи криминални прояви, извън вменената му конкретна инкриминирана деятелност, чиято преобладаваща част датира за един твърде отдалечен период от 2013 – 2015 г., за която по делото са събрани огромна част от нужните гласни и писмени доказателства. А по отношение на вменената деятелност за участие в организирана престъпна група, където водещата фигура е на баща му Мюмюн Искендер, ролята на настоящия обвиняем Али Али остава не много ясна в инкриминирания дълъг времеви период от началото на 2013 г. до 20.09.2024 г., смятат магистратите.

 Али е семеен, с три деца, за които следва да полага грижи и да осигурява чрез труда си прехраната на семейството си. Това бе и една от причините магистратите да се смилят над него.  Определението на Апелативния съд е окончателно.

Четете още

Погнаха Портних за измама с несъществуващо пристанище във Варна за 3,4  млн. евро

Погнаха Портних за измама с несъществуващо пристанище във Варна за 3,4 млн. евро

Погнаха кмета на Минерални бани, претърсват кабинета и хотела му

Погнаха кмета на Минерални бани, претърсват кабинета и хотела му

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама