Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/19133566 www.bgdnes.bg

Откритата мъртва майка Биляна страдала от тревожно разстройство

Младата жена скочила от висока сграда, загива на място

Имала съмнения дали ще се справи с отглеждането на двете си деца

Откритата мъртва майка на две дечица Биляна Петрова, която изчезна малко преди да бъде приведена за лечение в психиатрия във вторник следобед, страдала от тревожно разстройство. Постоянно е имала тревожни мисли, съмнявала се, че ще се справи с отглеждането на двете си деца. За съжаление, Биляна бе открита мъртва по обяд вчера. Това каза пред "България Днес" приятелят на изчезналата Ангел Ангелов.

В момента ченгетата разследват причините за смъртта на 31-годишната жена. Стана ясно, че Биляна е скочила от сграда на столичната улица "Пиротска" 12. На камери се вижда как Биляна влиза в сградата сама. Там се отдават стаи под наем, но към този момент не е ясно дали си е наела стая. След като е скочила, младата майка е паднала в двора на близка църква. Биляна е имала мисли за самоубийство, разказва нейна приятелка пред разследващите. Младата жена е страдала от тревожност и постродилна депресия.

Реклама

"Няколко месеца след като роди второто си дете, Биляна започна да има тревожни мисли. Притесняваше се дали се справя добре, дали е достатъчно способна да гледа и двете си дечица. Често се съмняваше в себе си, въпреки че е страхотна майка. Когато го забелязахме това, решихме да вземем мерки. Говорих със съпруга й Мартин и той реши да отидат на психиатър. Отидоха и лекарят направи обстоен преглед на Биляна и предприеха някакъв тип лечение. Следродилна депресия има, но сякаш имаше и някакви паникатаки, пристъпи на тревожност", разказва предисторията на изчезването на 31-годишната майка Ангел.

"Никога не е имала психически проблеми. Гледа си прекрасно децата. Първото детенце го гледа като писано яйце. Готвеше му специално, беше на хранителен режим, за да расте здраво. Много всеотдайна майка е Биляна, гледаше много добре и пеленачето, докато не започнаха тези епизоди на тревожност", пояснява Ангел, който казва, че е като брат на Мартин Венев и са изключително близки двете семейства.

"Когато се случи инцидентът, Мартин не беше тук, защото работата му е свързана с много пътуване. Беше извън София. В деня на изчезването на Биляна наша семейна позната й помагаше с децата. За да не остава сама, защото тези тревожни мисли и паникатаки, да ги наречем, бяха чести и сериозни. Човек в такова състояние е непредвидим и е хубаво в такива случай да има на кого да разчита. Именно това момиче е подало сигнал на спешния телефон 112, защото Биляна е изпаднала в тежък подобен епизод. Ситуацията е ескалирала, Биляна е ставала по-зле и по-зле. Тогава нашата позната се обажда на спешния телефон. Първо дойде полиция, защото са помислили, че има някакъв друг вид проблем от семейно естество, но установявайки, че проблемът е психически, се обадих на Бърза помощ. Прегледаха я обстойно. Биляна отказваше да ходи на лекар в болницата, но в крайна сметка склони. Съгласи се един друг наш семеен приятел да я закара към клиниката. Когато в болницата вече стана ясно, че трябва да я хоспитализират, да остане временно на лечение и нещо да й се назначи, Биляна побягва. Избягва от клиничното заведение. Това е и причината да е по пижама, джапанки и яке. Оттогава няма следа от нея и продължаваме да я търсим", разказва случката с изчезването на Биляна Ангелов. Семейният приятел допълва, че момичето, което е било с Биляна в деня на изчезването й, е ходило и преди да й помага. Лично му е споменавала, че Биляна редовно има такива пристъпи на тревожност, които се засилвали всеки ден. Момичето обаче успокоявало Ангел, като му казвало, че след подобен пристъп се успокоявала сравнително бързо.

"В деня на изчезването й положението е било много по-сериозно, отколкото в миналите дни, и именно това е накарало общата ни позната да се обади на 112", допълва Ангелов.

"Дори обявиха Биляна за общодържавно издирване. Във вторник имахме стотици сигнали, че Биляна е забелязана. Повечето бяха от центъра на София, някои бяха от покрайнините на столицата. Всичко проверихме, но нямаше и следа от нея. Хора се обаждаха постоянно, някои твърдяха, че са видели в метрото, но така и получихме сериозен сигнал, който категорично да отговаря на нейното описание. Търсенето се прекратява. За съжаление, закъсняхме, не успяхме да я открием навреме! Благодаря на всички отзовали се да помогнат", каза Ангелов.

Четете още

Първо в "България Днес": Туристи блокирани заради смъртта на Биляна

Първо в "България Днес": Туристи блокирани заради смъртта на Биляна

Откриха МЪРТВА изчезналата Биляна

Откриха МЪРТВА изчезналата Биляна

Реклама
Реклама
Реклама