Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19188501 www.bgdnes.bg

Джамбазинът Хастара удря буса на Цеца и полицай

*При гонка с ченгета в центъра на София

*Асен Колев за пореден път в полезрението на ченгетата за автокражби

Бус на сръбската звезда Цеца Величкович и полицай успява да забърше известният автоджамбазин Асен Колев-Хастара при пореден удар в центъра на София! Според криминалисти именно Хастара е крадецът, спретнал гонка с полицията в четвъртък срещу петък 1 час след полунощ в хотел до НДК.

При опита си да избяга нарушителят помита униформен, който се опитва да го закопчае. Раненият полицай е на 49 години, настанен е в "Пирогов" с различни наранявания, без опасност за живота. След това бандитът чупи бариерата на подземен паркинг и удря няколко коли в бизнес център "Милениум". Сред смачканите ламарини попада и луксозен бус, с който се е придвижвала сръбската турбофолк легенда Цеца Величкович след концерта си в столична зала същата вечер.

Реклама

Джамбазинът настъпва газта към Околовръстното, където зарязва автомобила, с който се придвижва, драсва му клечката и духва. Колата е намерена изгоряла до разклона за Мало Бучино, направен й е оглед, но следите са унищожени. По следите на заподозрения са били полицаи от Шесто районно. В момента продължава издирването му, съобщават от полицията.

За Хастара се знае, че има афинитет към бели джипове. През септември т.г. той е задържан за вероятен опит за кражба на джип. Хванат е при акция на криминалисти от столичното Четвърто районно. Ударът е от средата на август, когато джип "Тойота Рейндж Роувър" е намерен с 15-сантиметрова дупка в предната дясна врата. Хастара е прибран по подозрение, че е направил дупката в опита си да задигне джипа. След 24 часа в ареста и доклад на материалите в Софийската районна прокуратура е пуснат без обвинение.

Колев е сочен за един от най-оборотите автокрадци в столицата. Задига предимно джипове "Рейндж Роувър". Краде ги предимно с помощта на компютър, който обучава автомобила. В редки случаи ползва и машинка за отваряне на безконтактни коли. Някои автомобили изнася в чужбина, а другите продава за части. Подозира се, че апашът има покровители в полицейските среди, заради което често успява да се измъкне. Тепърва ще се проверява дали някой е опъвал чадър над него.

Бандитът става известен през 2013 година, когато влиза в криминалните хроники с каръшки инцидент. Докато бяга от столични ченгета, забърсва колата на тогавашния шеф на ДАНС Константин Казаков.

Преди това е осъждан на 7 г. затвор за банда за автокражби, разбита през 2009 г. През 2020 г. е респектиран заедно с други известни автоапаши като Кико, Лъвицата, Кико, Джери и т.н. Обявен е за издирване и сам се предава в полицията. В повечето случаи опитите на криминалистите да го заковат с неоспорими улики удрят на камък.

Четете още

Хастара се издирва за блъснатия полицай и буса на Цеца

Хастара се издирва за блъснатия полицай и буса на Цеца

Автокрадецът, сгазил полицай, е блъснал буса на Цеца Величкович

Автокрадецът, сгазил полицай, е блъснал буса на Цеца Величкович

Реклама
Реклама
Реклама