Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18419688 www.bgdnes.bg

Народният изпълнител Николай Славеев: Улових 15 кг шаран в САЩ

Хващал съм 4-килограмова пъстърва, риболовът ме зарежда 

15-килограмов шаран, издърпан от водоем в САЩ след участие, е най-големият екземпляр, улавян от най-добрия риболовец сред народните изпълнители Николай Славеев.

За слуката сподели изпълнителят на "Драгиева чешма" и "Руфинка болна легнала" пред "България Днес" от плаж в Гърция, където Славея на Родопите се отдава на заслужена почивка.

Реклама

"Бяхме на участие с мой колега зад океана и приятел там и използвахме възможността да отидем за риба. Бяхме в град Пенсилвания. Оборудван съм с всякакви такъми и принадлежности за шаранджийски риболов и се случи слуката. беше преди повече от 10 години и до днес това си остава най-големият екземпляр от този вид, който съм улавял", разказа пред вестника Славеев.

Неотдавна Славеев улавя 5 шарана за три дни. Всичките се оказват с хайвер и родопчанинът ги хвърля обратно във водата, за да могат да се размножат.

Освен шарани Николай Славеев е почитател и на улова на пъстърви. Наскоро фолклорният изпълнител вади едри екземпляри и пред къщата си за гости в китното родопско градче Сърница. Само на около 50 метра от портата, на брега на язовир "Доспат", народният певец хваща 4 пъстърви с обща тежест над 7 кг, като една от тях е 2,5 кила.

"Най-голямата ми пъстърва улових на водоем за спортен риболов край Пловдив и тежи 4 килограма. Хващам и бяла риба, като най-едрата издърпана досега е 5 килограма. Риболовът ме зарежда с енергия и си почивам най-добре по този начин. Оборудван съм с всякакви такъми и принадлежности за спининг, шаранджийски риболов, имам лодка, захранки и всичко останало необходимо", споделя още Николай Славеев.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Чалга легенди ще пеят тази година на "Пирин фолк"

Чалга легенди ще пеят тази година на "Пирин фолк"

НИКОЛАЙ СЛАВЕЕВ издърпа шаран

НИКОЛАЙ СЛАВЕЕВ издърпа шаран

Вижте как родопският славей Николай Славеев се кефи на "Колежа" (ВИДЕО)

Вижте как родопският славей Николай Славеев се кефи на "Колежа" (ВИДЕО)

Нова година във Велинград? В Шри Ланка и Египет е по-изгодно

Нова година във Велинград? В Шри Ланка и Египет е по-изгодно

Реклама
Реклама
Реклама