Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/18468627 www.bgdnes.bg

Проф.Мермерски съветва: Инфектирани очи? Време е за хума!

  • Змийска билка, ако са уморени 
  • Резени от картоф, ако са осветени 

Рецепти при перде на очите:

а) проф. Мермерски - баща и син: всяка сутрин на гладно се изяждат по 200 г пресни зрели черни боровинки или се изпива 1 ч.ч. прясно изцеден сок от моркови + грейпфрут или ябълка + касис;

Реклама

б) катаракта се лекува, като се приготвя разтвор от 150 г дестилирана вода и 40 г пчелен мед. Вечер преди лягане се накапват по 2-3 капки от разтвора. Към разтвора могат да се прибавят и няколко капки лимонов сок и слаба ракия. Процедурата не е приятна, защото се получава парене и щипане, но при достатъчно дълго лечение е твърде вероятно пердето напълно да се изчисти. В народната медицина се прилага лечението с разтвор от мед и дестилирана вода.

Пенка Сапунджиева - при перде на окото

От близо не виждам. Очният лекар ми каза, че имам перде и на двете очи. Дадоха ми капки, но една аптекарка ми каза да не ги взимам, защото имам болна щитовидна жлеза.

Понеже съм почитателка на природната медицина, използвах следното лекарство от природата:

а) взимаш чист пчелен мед и кобилешко мляко. Млякото колкото събира шишенцето за капки за очи. Медът е много малко - на върха на чаена лъжичка, около половин грам. Разбъркваш добре и капваш сутрин и вечер по 1 капка. Цял месец.

На прегледа установиха, че нямам перде.

Брат ми прилага тази рецепта също и при него изчезна пердето;

б) в 20 г "сълзи" от лоза се слагат 5-6 капки лимонов сок. Всяка вечер преди лягане се капват по 2-3 капки. Течността се съхранява в тъмно шишенце. Може да се добави и мед на върха на чаена лъжичка.

Величка Венкова, София

Реклама

При уморени очи: много често се чете на лампа или се гледа телевизия и очите се зачервяват. Тогава вземате "змийска билка", скършете по-дебело стебло и с оранжевата течност си намажете клепачите с пръст при затворени очи. Малко след това ще почувствате облекчение.

Напрашено око

1 рецепта - Бонка Цанкова, Павликени

Когато се напраши окото, е много неприятно и ако се сложи в окото две миниатюрни семена от босилек, всичко вътре оправя.

Чуждо тяло в окото

1 рецепта - Янка Георгиева Костадинова - гр. Антоново, обл.Търговище:

Слагат се по две капки зехтин в окото. Вечерта се слагат и на сутринта чуждото тяло е излязло от окото.

Пясък в окото

1 рецепта - Мария от София

Дъщеря ми беше на 4 годинки, когато пострада от дете, което й хвърли пясък в окото. Окото се възпали за месеци наред и се затвори. Казаха, че е вирусно заболяване. Къде ли не я водих - при доценти, професори - няма ефект. Напълних цяла кутия с лекарства и никакъв резултат.

Мой познат я видя и ни изпрати в ИСУЛ, където каза, че има близка медицинска сестра. Лекарят, като я видя пред вратата, първо нас ни извика. Клекна пред нея и аз му разказах историята. Каза ми да изхвърля всички лекарства и с отвара от лайка да й капя три пъти на ден. Още на втория ден се получи разликата и така до една седмица окото й се отвори и на следващия преглед, като я видя, се зарадва. Посъветва ме да я заведа на кожен лекар заради подутината около окото.

Сиво перде и слабо зрение

1 рецепта - Борката Колев, Варна. Доскоро имах голям проблем със зрението. Трудно виждах слънцето, светлия ден, хората, животните и превозните средства, трудно намирах и придружител до лекарския кабинет, аптеката, пощата, магазините. Излекувах се с капки от лайка, преварена вода от 60 мл и лъжичка полифлорен мед.

Наливах сместа в шишенце с капкомер и започнах да слагам по 2 капки в очите сутрин и вечер в продължение на една година. В средата на петия месец настъпи малко прояснение в очите и започнах да виждам, макар и слабо, но по-добре. Сега вече, след една година, зрението ми е достатъчно, за да нямам придружители и да се движа свободно.

ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ОЧИТЕ С ЛЕЧЕБНИ БИЛКИ

1 рецепта - против стафилококова инфекция на очите - от Даниела Костова, Девня

На силно слънце за 2-3 дни се изпича хума. От нея се прави тесто, което се слага на тензух и се поставя маправо на очите. Лапата трябва да е дебела 2 см и престоява на очите 2-3 часа, като се прави 2 пъти дневно. Желателно е по същото време да се пие вода от хума (1 чаена лъжица хума в 100 мл вода) 3 пъти на ден 15 мин. преди ядене.

2 рецепта - против перде - от Петър Стилянов, гр. Мездра

В 100 мл преварена вода се слагат 60 г пчелен мед. На очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви, но това не бива да ви безпокои, защото е много ефикасно.

3 рецепта - за осветени очи - от Първанка Тодорова, Павликени

Ако при работа с електрожен сте осветили очите си, то върху тях се слагат резени от картоф. Сменят се от време на време, докато оздравеят.

4 рецепта - против вътрешни ечемици на очите - от Марианка Стоянова, Плевен

Приготвя се отвара от глухарче (1 с.л. в 250 мл вода). Ври 5 мин. на тих огън. Прави се смес от 3 части отвара и 1 част от собствена урина. Очите се промиват с чашка.

Мед и лук церят глаукомата

Атанас Тонев от Стара Загора е излекувал перде по следния начин:

Използвал е алое вера и лициум. Първо е изпил една опаковака алое вера, а след това лициума. Докато преди лечението не е могъл да различава образите на хората дори отблизо, изведнъж е започнал да вижда, дори да чете без очила.

При възпалени очи се препоръчва да се запари щипка пелин в 200 мл вода. След като изстине, се прави компрес с тампон, напоен с отварата.

Против глаукома Павлина Тенева от Видин съветва да се изстиска сок от лук, да се филтрира и смеси с мед (1:1). Тази смес се оставя на водна баня 5 минути. След изстиване на всяко око се капват по 1-2 капки 3 пъти дневно. За всяка процедура се подготвя нова смес. Само след 2 седмици очите се оправят.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря: 

Отвара от слез

и прясно мляко

цери конюнктивита - загл.

Драги проф. Мермерски, от сърце ви моля да помогнете с лек срещу непоносимост към светлина, парене на очите и конюнктивит. Ще ви бъда безкрайно благодарна!

С уважение: Любомира Бояджиева, Смолян

Изпитана рецепта за лечение на блефароспазъм (непоносимост към светлина, дим, вятър и напрежение при четене, парене и сърбеж на очите) дава Денчо Мантарков от Ямбол.

Господин Мантарков е използвал рецепта на баба си. 1 с.л. мед се разтваря на водна баня. От нея с капкомер се капва по 1 капка, но само на външната част на клепача. Прави се няколко пъти на ден и на 3-ия ден се чувства облекчение.

Стоянка Соколова от гр. Пордим препоръчва изпитана рецепта при конюнктивит, която цери болестта до една седмица. Прави се отвара от слез и прясно мляко. С отварата, колкото се може по-често, се прави компрес на очите. Най-много след седмица конюнктивитът изчезва.

Жълтите мамули на царевицата, съдържащи голямо количество каротиноиди, са едно от най-добрите защитни средства на зрението наред с морковите, тиквата и портокала. Само не забравяйте, че за варене трябва да се избират крехки мамули, млечно-восъчни на вид, а не стари и твърди. Презрелите зърна със своята груба структура трудно се усвояват от организма.

Магданозът успешно се прилага при воднянка и също ефикасен при всички заболявания на очите и системи на зрителния нерв. Нарушения на роговицата, катаракта, конюнктивит, офталмия във всичките й стадии или вялост на зениците ефективно се лекуват с пиене на суров сок от магданоз, смесен с морковен сок, със сока на целината и цикорията.

Четете още

Проф. Мермерски: В САЩ търсят трансджендъри за работа

Проф. Мермерски: В САЩ търсят трансджендъри за работа

Катаракта? Снабдете се с мед и лайка

Катаракта? Снабдете се с мед и лайка

Проф.Мермерски казва: Забравете отита!

Проф.Мермерски казва: Забравете отита!

Проф. Мермерски: Ако Тръмп не беше обърнал глава, щеше да е улучен в тила

Проф. Мермерски: Ако Тръмп не беше обърнал глава, щеше да е улучен в тила

Реклама
Реклама
Реклама