Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/18739220 www.bgdnes.bg

Има спасение от високото кръвно

Смес от белен чесън и лимони ликвидира болестта 

Смлян хардал за 10 дни ви оправя 

Повишаването на кръвното налягане увеличава риска от развитие на заболявания на сърцето, бъбреците, уплътняване на артериите (атеросклероза), увреждане на очите и инсулт. Важно е да се вземат мерки за намаляване на хронично високото кръвно налягане, за да се предотвратят уврежданията на различни органи. При високо кръвно се развиват проблеми с дишането. Пациенти с твърде високо кръвно налягане, достигащи стойности на кръвното 200/130, трябва да знаят, че е изключително опасно поради бързото увреждане на редица органи.

При млади и хора на средна възраст кръвното се движи в нормални граници. При възрастните кръвното се удвоява. Тъй като с възрастта съдовите стени стават по-малко еластични, намалява способността за поемане на налягането и обемния поток намалява.

Реклама

1 рецепта - Мита Николова, с. Реселец, Плевенско

Дълги години страдах от високо кръвно. Пиех 4 вида лекарства, видях билкова рецепта на проф. Мермерски, която гарантираше успешно избавление. Добавих малко и от една друга идея и си направих собствено лекарство. Пих го от 25 май до 20 август 2011 г. и оттогава нямам никакъв проблем с високото кръвно налягане. Досега съм дала тази рецепта на повече от 1800 човека и негативни отзиви не съм получила.

Ето я и самата рецепта: смесват се 400 г белен чесън с 3 обелени и изчистени от семките лимона. Всичко това минава през машина за мелене на месо или през миксер. Слага се в тъмна бутилка и се запечатва отгоре с фолио. После се оставя на тъмно и студено място да престои 24 дни. На 25-ия ден вече е годно за употреба.

За вечер: в чаена чаша се слагат 2 с.л. кисело мляко, към него се добавя 1 ч.л. от сместа, половин лъжичка канела, 1 ч.л. мед и 10-15 капки клеева тинктура. След вечеря, преди лягане тази чашка се разбърква и се пие.

За сутрин: 2 с.л. кисело мляко, 2 с.л. смлени орехи, 1 ч.л. мед, половин лъжичка канела и 10-15 капки клеева тинктура, всичко се обърква и се изяжда преди закуска.

Още през първата седмица горната граница на кръвното ми налягане спадна от 200 на 100. Откакто спрях да приемам лекарството и до днес то е с показатели 130 на 70. Вече не ме болят нито бъбреците, нито сърцето."

2 рецепта - сироп от портокали и лимони се използва при хипертония, атеросклероза. Вземат се 5 портокала и 5 лимона. Настъргва се кората им, а после се изцежда сокът. Слага се 2 л. вода и 2 кг захар и 4 пакетчета лимонтузу. Оставя се да престои 10 дни, като често се разбърква, после се прецежда през марля, слага се в бутилки и се стерилизира. Да не се приема при язва и висока киселинност на стомаха и гастрит. Пие се по една малка ракиена чашка.

Реклама

3 рецепта - Недка Атанасова, с. Винарово, общ. Чирпан:

а) Това е една изпитана рецепта, която е помогнала на мен и на мои близки и познати: десет дни се вземат по половин чаена лъжичка смлян хардал само на обяд и кръвното пада и не се покачва повече.

б) 3 големи глави чесън и 3 лимона се смилат на машинка за месо. Получената смес се поставя в голям буркан, залива се с 1,5 литра вряла вода и се държи на топло и постоянно се разбърква с дървена лъжица. Взема се 3 пъти по 1 с.л. половин час преди ядене.

4 рецепта - Цанко Колев - "Това е една рецепта при високо кръвно налягане и с нея съм излекувал тъщата и много други: бял имел, набран през октомври-ноември или през април-май, през останалото време не е лечебен. Препълнена чаена лъжичка вечер се накисва в 250 мл минерална вода. На следващата сутрин се затопля на водна баня до 50-60 гр. Прецежда се и се налива в термос. Пие се сутрин и вечер по 1 чаша - бавно на глътки, като се добавя по 1 ч.л. шведска горчивка в чашата. Имелът понижава високото и повишава ниското - нормализира кръвното налягане.

5 рецепта - Танка Камбурова, с. Сърнево, Старозагорско: слагат се двата палеца на слепоочията и се върти в една посока около пет минути. Високото кръвно отшумява.

6 рецепта - Радка Жекова: 2-3 орехови листа, навити на руло, се слагат във водна чаша с вода. Киснат 6 часа. Получената течност се изпива сутрин и вечер преди ядене. Тези листа се ползват 2-3 пъти. Лечението продължава 2 седмици. При нужда се повтаря.

7 рецепта - Ганка Вълкова, Варна:

Тази рецепта сме изпробвали двамата със съпруга ми и е много ефикасна:

Вземат се 3 листенца индрише с дръжките, слагат се в 100 мл вода да заври, сваля се от котлона и се оставя вечерта в джезвето, а сутринта се изваждат листенцата, водата се прецежда и се разделя в 3 чашки по 30 мл, пие се три сутрини на гладно, прави се само веднъж и не се повтаря.

8 рецепта - Стефка Иванова, гр. Дунавци, обл. Видин: 7 стръкчета здравец се варят в 600 мл вода 10 минути. Кисне 2-3 часа. Прецежда се, пие се три пъти на ден половин час преди ядене по една чаша. Пие се един месец, но понякога и една седмица е достатъчна, за да се нормализира кръвното.

Яйце в оцет винаги помага

Живка Павлова от Русе разказва:

"Тази рецепта ми каза една жена, докато чаках в поликлиниката, първоначално погледнах с недоверие, но така се случи, че се срещнах с една съселянка, която беше загубила дъщеря си и сега беше с високо кръвно и не можеше да го свали. Казах й рецептата, след седем месеца моите родители се срещнали с нея и тя им се похвалила, че вече няма проблема с високото кръвно.

Ето и самата рецепта: взема се едно прясно яйце - трябва да сме сигурни че е много прясно, току-що снесено. Яйцето се поставя в чаша, залива се с ябълков оцет, престоява 5 дни (както знаете черупката се стопява, а кожата става дебела). На шестия ден сутринта яйцето се вади от оцета, слага се в чинийка, спуква се внимателно кожата и вътрешността се изяжда на гладно с лъжичка.

Жената, която ми каза тази рецепта, гарантираше, че ще сте добре шест месеца и след шест месеца може пак да го направите."

Вие питате, проф. Мермерски отговаря: 

Краката в гореща вода

при хипертонична криза - загл.

Уважаеми проф. Мермерски, бих искал да ми помогнете със съвет какво да се прави при тежка хипертонична криза. Благодаря предварително!

С поздрав: Гена Спасова,

При хипертонична криза Станка Железчева съветва:

"Това е една рецепта, която се ползва в момент на криза с много високо кръвно налягане. Веднага се потопяват краката в леген с поносимо гореща вода, като се долива често с гореща вода, за да се удължи престоят им, а на главата се слага кърпа, напоена със студена вода и оцет. Под езика се слага една таблетка нитроглицерин. Трябва да се лежи, защото може да се получи рязко спадане на кръвното. След 5-6 минути се измерва с апарат. При нужда се взема още една таблетка, за да се избегне инцидент."

Йордан Йорданов от Велико Търново споделя:

"Това е една много добре рецепта за хората с високо кръвно и за да се отърват от хапчетата, се иска упоритост, аз и сега го правя, а именно: да се пие по 2,5 литра вода на ден, топла, разделена на 15-20 приема. Махнал съм всички хапчета от една година насам и кръвното ми е нормално. Не иска средства, но се иска упоритост. Топлата вода се абсорбира бързо от организма и не го товари."

Недка Дачева:

"Уважаеми проф. Мермерски, преди известно време Ви бях писала за билката пясъчна самодивска трева. Всичко, което знам за нея, ми е предала моята баба. Аз и мои близки също пием тази билка. Тя лекува високо кръвно налягане, стенокардия, предпазва от инсулт и инфаркт, изчиства плаките от кръвоносните съдове, действа съдоразширяващо. Тя може да се пие в големи количества, без да има странични ефекти.

Начин на приготвяне: един корен от билката се слага в 2 л. студена вода. Вари се 5 минути. След това се добавя една шепа хвощ, клончета бяла бреза с листата, също толкова синя жлъчка, четири стръка маточина и един стрък канадски трън. Вари се още 3 минути. Пие се в разстояние на два дни."

Четете още

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Медът е цярът на разширените вени

Медът е цярът на разширените вени

Искате здрави черва в жегите? Това четиво е за вас!

Искате здрави черва в жегите? Това четиво е за вас!

Сваляме холестерола с боб? Абсолютно!

Сваляме холестерола с боб? Абсолютно!

Реклама
Реклама
Реклама