Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/18838958 www.bgdnes.bg

Прочистете организма от антибиотиците

Смучете бучка захар с боров терпентин за лечение на лекарствена алергия

Правете по 9999 крачки на ден 

Антибиотиците не действат при вирусите и на този етап фармацевтичната медицина няма лекарство против грип. Следователно, ако страдаме от такъв вид заболяване, никакви антибиотици не помагат.

Аз предлагам профилактично, особено ако се появи хрема, да вземем две тампончета с памук и да ги напоим с прополис. Те трябва да бъдат рехави. Сложете ги в началото на ноздрите. Ако имате хрема, няма продукт, независимо дали фармацевтичен или природен, който да отпуши носа за 2-3 минути, защото самите секрети не дават възможност въздухът да преминава през носа и тогава се диша през устата.

Реклама

Ако затиснете единия тампон и започнете да вдишвате, тогава постепенно ще се отвори едната ноздра, а след това и другата. Това става на период от 2 до 4 минути.

За борбата с вредните последици за организма и изграждане на силна имунна система отново напомням уникалното природно лекарство.

Вземете една кофичка кисело мляко и махнете част от него. Добавете една лъжица пектин и една лъжица мед. Млякото съдържа калций, а пектинът е един от продуктите, който абсорбира в себе си токсините и ги изхвърля от организма. Лъжицата мед пък подсилва имунната система и има забележителни хранителни и лечебни качества.

Добавете към всичко това още 20 капки прополисова тинктура и една-две лъжици смлени орехи, както и една лъжица канела. Това нещо става за закуска и за вечеря. Ако си го сложите в бурканче, може да го ядете и на работа. Чрез тази рецепта задоволявате организма си с полезни вещества и изграждате силен имунитет.

Друг начин да пречистите организма е чрез консумирането на храни, които съдържат много целулоза. Много полезни са бобовите култури,които се явяват като метла, която изхвърля натрупаните токсини от организма. Добре е да се консумират един-два пъти седмично. Една салата със зеле и моркови, с краставици и домати, освен че снабдява организма с витамини, решава въпроса с пречистването на организма. Ако всеки ден консумирате по една паничка фасул, ще се отървете от лошия холестерол само за 30 дни. Аз самият имам специален режим на хранене. Показателите ми са като на 42-годишен мъж.

Реклама

Това е една много ефикасна рецепта за прочистване на организма, а действа и за отслабване. Процедурата се прави 10 дни, после 10 дни почивка и пак се повтаря за още 10 дни. Не е сложна:

Всеки ден в продължение на 4 дни сутрин се зарежда по едно бурканче от детско пюре с една супена лъжица суров ориз и се допълва с вода. Отбелязва се, че е първото бурканче. На другата сутрин на същото бурканче му се сменя само водата и се зарежда и отбелязва второто бурканче с ориз и вода - и така до петата сутрин.

На петата сутрин леко се възварява оризът и водата на първото бурканче, като водата му се излива, а оризът се изяжда и до 11 часа не се яде нищо друго. Същото бурканче се зарежда наново с 1 с.л. ориз и вода до горе. И така на другата сутрин се яде вече оризът от второто бурканче и пак се зарежда. Това се прави до десетия ден. Десет дни се почива и се повтаря процедурата - така един месец.

Представяме ви и още една рецепта, от която ще се почувствате много добре. тя е на Елена Попадийна-Ковачева от Разлог: 1 к.л. оцет, 1 к.л. мед, 1 к.л. зехтин се консумират сутрин на гладно и вечер преди лягане.

Движението също е много важно за силната имунна система. Ние трябва да се движим, защото така масажираме цялата кръвоносна система и укрепваме мускулите. Братският китайски народ казва, че за да се чувства човек бодър и здрав, трябва да прави на ден 9999 крачки.

От изключително важно значение е пречистването на организма. То може да стане по различни начини, един от тях - чрез соколечение.

В помощ идват и пречистващите чайове.

Виолетка Петкова от Плевен предлага за пречистване на целия организъм от натрупаните токсини:

а) Вместо вода в продължение на 1 месец се пие чай от коприва (около 1,5 л на ден).

Трябва да се знае, че много често лекарствата причиняват алергия, която, естествено, трябва да се лекува. Ако след изпиването на някакво лекарство се получат обриви или задушаване, най-доброто средство е боровият терпентин (от аптеката). Капват се няколко капки на бучка захар и се смуче. След това се пие колкото се може повече вода. Ако освен обривите се появят и силни нетърпими сърбежи, се пие чай от лозови листа, сварени в 400 мл вода. Пие се 4 - 5 пъти дневно 1 час преди ядене.

б) Вечер се поставя в термос шепа шипки. Заливат се с 1,5-2 л вряла вода и се оставят да престоят през нощта. Сутринта се прецежда и се пие вместо вода няколко месеца. Чисти камъни и пясъци в бъбреците и жлъчката, подобрява дейността на черния дроб и т.н.

Запасете се с лайка и

брезови пъпки 

Може да се възползвате и от рецептата за възстановяване и подмладяване на организма на Петър Руменов от София:

По 100 г от билките лайка, брезови пъпки и жълт смил се смилат и се захлупват. Вечер се взима 1 с.л. от сместа и се залива с половин литър вряла вода, кисне 20 минути, прецежда се през платно (но не през марля). Налива се 1 чаша от течността и към нея се прибавя чаена лъжичка мед и се изпива. След това нищо не се яде и не се пие.

Тази процедура се прави преди сън, вечер. На другата сутрин се затопля на водна баня останалата течност, разтваря се 1 ч.л. мед и се пие 20 минути преди закуска. Така се прави всекидневно, докато не се употреби цялата смес. След 5 години може да се повтори.

Ефектът е следният: рязко се подобрява обмяната на веществата, организмът се очиства от масти и калциеви натрупвания, кръвоносните съдове стават еластични, предотвратява се настъпването на атеросклероза, инфаркт, хипертония, изчезват шумът в главата, световъртежът. Общото състояние на организма се подобрява, възстановява се зрението и се подмладява целият организъм.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Чай от бял равнец

гони световъртежа 

Уважаеми проф. Мермерски, здравейте! От известно време се появи световъртеж, който не мога да разбера откъде идва. Показателите ми са в норма, нямам някое кой знае колко сериозно заболяване. Въпросът ми е дали може да ми помогнете със съвет или рецепта, за което предварително благодаря!

С почит: Тодорка Маринова, Червен бряг

1 рецепта - Калудка Димитрова, Варна:

"Аз се излекувах от световъртеж с лецитин, гранули. Преди това изпих много лекарства, но нищо не ми помогна. Имаше рецепти, но те не бяха подходящи за мен, защото се отнасяха за високо кръвно налягане. И точно в тази безизходица ми помогна една приятелка, като ми каза да се лекувам с гранули лецитин. След като изпих една опаковка - 2 пъти на ден по една чаена лъжичка сутрин, на обяд и на вечеря, световъртежът ми изчезна като с магическа пръчка. Затова реших да споделя с вас това, което ми се случи."

2 рецепта - Цанко Колев

Той е излекувал световъртежа си с чай от бял равнец:

Според известни природолечители от Швейцария, Австрия, Германия и нашия Минчо Христов от Троян белият равнец е билката "избавление от всички беди". С бял равнец се лекуват множество тежки заболявания, но най-лечебна е за жените. Дали се отнася за младо момиче с нередовна менструация, за възрастна жена в критическа възраст или за дама след менопауза, е важно често да се пие чай от бял равнец. Той въздейства много добре на корема на жената така, че тя не би могла да направи нищо по-добро за здравето си.

Този чай помага при световъртеж, гадене, болки в очите, кървене от носа, мигрени, пристъпи и др. Със своята кръвоспираща сила и особено в комбинация с други билки равнецът изтласква редица загнездили се от години в организма болести.

Четете още

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Медът е цярът на разширените вени

Медът е цярът на разширените вени

Проф.Мермерски съветва: Инфектирани очи? Време е за хума!

Проф.Мермерски съветва: Инфектирани очи? Време е за хума!

Катаракта? Снабдете се с мед и лайка

Катаракта? Снабдете се с мед и лайка

Реклама
Реклама
Реклама