Реклама
https://www.bgdnes.bg/novini/article/18428690 www.bgdnes.bg

Олимпийският ни боксьор Радослав Росенов: Готов съм за титла в Париж

Най-високото стъпало е целта на Радослав Росенов за предстоящите олимпийски игри в Париж. Той ще боксира в категория до 63,5 кг.

"В добра форма съм - споделя пред "Спортната джунгла" талантът от Русе. - С килограмите нямам никакъв проблем. Дори исках малко да кача, но нямаше време. Хубавото е, че няма да мисля за кантара. Ще разчитам на бързината. Целя се към най-високото стъпало. Вярвам, че мога да го направя, стига да съм спокоен."

Реклама

Радослав Росенов, Хавиер Ибанес и Рами Киуан направиха много силен тренировъчен лагер в Нанси (Фр). В него участваха 72 боксьори от 20 държави. Сред тях имаше много потенциални противници на българските национали.

"Получиха се хубави спаринги с добри боксьори. Играх с момчета от Узбекистан, Унгария и Куба, както и поставен боксьор от Тайланд - разказа Радослав Росенов. - Подействаха ми добре. Видяхме какви грешки допускат."

3-кратният носител на Купа "Странджа" призна, че напрежението преди олимпийските игри е голямо.

"За пръв път ще съм на олимпиада - посочи Радослав Росенов. -Винаги има големи очаквания към мен. На последните спаринги виждам как нещата се получават. Познавам всички съперници, което е добре. Ще опитам да се настроя, все едно се качвам на републиканско или на европейско първенство."

Четете още

18-годишният Петър Мицин ще е знаменосец на Олимпиадата в Париж

18-годишният Петър Мицин ще е знаменосец на Олимпиадата в Париж

Елизабет Василева от "Игри на волята" стана боксьорка

Елизабет Василева от "Игри на волята" стана боксьорка

Секстигрица се качва на ринга

Секстигрица се качва на ринга

Боксовата легенда Александър Николов:
Бях известен бияч

Боксовата легенда Александър Николов: Бях известен бияч

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама