Реклама
https://www.bgdnes.bg/novini/article/18522193 www.bgdnes.bg

Аркадите не плашат боксьора Радо Росенов

Двете аркади не плашат Радослав Росенов и треньора на националния ни отбор Жоел Арате преди днешния осминафинал на олимпийския турнир по бокс. Българинът пострада след тежък удар с глава по време на първия си мач с Баходур Усмонов (Таджикистан), но въпреки това спечели убедително с единодушно съдийско решение.

Днес Росенов се изправя срещу коравия канадец Уайет Санфорд, който е сред фаворитите в категория до 63,5 килограма. Едната аркада на родения в Русе боксьор вече е зашита, докато другата е залепена. Българинът не крие амбициите си да победи всички в турнира, а треньорът Арате също не е притеснен от травмата и е направил план как може да бъде победен Санфорд.

Реклама

"Доволен съм от Радо, изигра много добър първи мач - заяви кубинският наставник. - Аркадата не ме притеснява, защото ще играе по-хитро и умно. Вярвам, че ще се представи по-добре във втория мач. Гледахме няколко мача на съперника. Той по принцип се боксира в категория до 67 килограма, сега свали на 63.5, за да може да вземе квота. Играе сходно като първия съперник на Радо, така че имаме тактика и за него."

От своя страна Росенов разкри как е преборил притеснението по време на първия си мач. "Аз така се качих на ринга, все едно съм на републиканско първенство, за да не бъда притеснен - обясни боксьорът. - Мотивира ме много подкрепата. Видяхме президента Румен Радев, Стефка Костадинова и това ме мотивира да покажа добра игра и да се зарадват и те. Ще дам всичко от себе си и мисля, че мога да стана "републикански" шампион. С аркада сме свикнали. Много мачове съм изигравал с аркади и съм стигал до финал. Няма проблеми."

Четете още

Олимпийският ни боксьор Радослав Росенов:
Готов съм за титла в Париж

Олимпийският ни боксьор Радослав Росенов: Готов съм за титла в Париж

Рами Киуан: Ще ида в Париж за боксово злато

Рами Киуан: Ще ида в Париж за боксово злато

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама