Реклама
https://www.bgdnes.bg/novini/article/18539546 www.bgdnes.bg

Олимпийската шампионка Здравка Йорданова: Очаквам приятни изненади в гребането

Десислава Ангелова стигна полуфиналите на скиф, Кристиян Василев не успя за малко

Някой от българските участници в гребните дисциплини може да поднесе изненада на олимпиадата в Париж. Това смята олимпийската ни шампионка Здравка Йорданова.

Реклама

Тя е оптимист за представянето на Десислава Ангелова на скиф, както и на Йоана Георгиева в кану-каяка.

"Надявам се, че на тази олимпиада ще достигнем до успехи и престижно класиране. И през 1976 година в Монреал никой не очакваше, че ще стигнем до златни медали, но успяхме. Освен всички други обективни и субективни обстоятелства има и късмет. Има хора, които се готвят доста сериозно за игрите. Аз не губя надежда, че може да ни се случат и хубави моменти", коментира Йорданова пред "България Днес". 

Днес Деси Ангелова ще гребе на полуфинал. 26-годишната българка, пета от европейско и световно първенство в дисциплината, вчера завърши трета в своя четвъртфинал с време 7:41.250. При мъжете Кристиян Василев остана четвърти в своя четвъртфинал на скиф и за съжаление отпада от олимпиадата.

"Очаквам приятни изненади от българските гребци. Десислава Ангелова, както и Кристиян Василев имаха малшанс през предишните години с контузии, които им попречиха да се реализират и по-рано. Сега Деси е достатъчно мотивирана и добре подготвена за олимпиадата. Дано да успее", пожелава й Йорданова. Легендата е част от великолепния гребен тандем заедно със Светла Оцетова на двойка скул. На игрите в Монреал 1976 г. двете стават първите жени, донесли олимпийски златни медали на България. Йорданова е категорична, че когато един спортист отиде по-необременен, може да покаже повече от себе си.

"Това е така, защото отговорността тежи много. Ако непрекъснато се подчертава и натяква някакво очакване към тях, може да се стигне до момент на прегаряне. Олимпийското злато не се защитава. Олимпийската титла е уникална, затова и игрите са номерирани. Това е най-високият връх в кариерата на един спортист и най-ценното отличие", добавя Здравка Йорданова.

Голямо интервю с олимпийската шампионка Здравка Йорданова очаквайте скоро в "България Днес".

Четете още

Големи успехи! Сестри Стоеви са в топ 8 на олимпиадата, Десислава Ангелова е на полуфинал

Големи успехи! Сестри Стоеви са в топ 8 на олимпиадата, Десислава Ангелова е на полуфинал

Единствената българка в кану-каяка за Олимпиадата със спрени права

Единствената българка в кану-каяка за Олимпиадата със спрени права

Реклама
Реклама
Реклама