Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/4856796 www.bgdnes.bg

ТИКВИЧКИ С ОРИЗ

6-7 бр. (850 г) тиквички

1-2 връзки (200 г) кромид лук

1 ч.ч. (200 г) ориз

2-3 бр. (200 г) домати

1/2 ч.ч. (100 г) растително масло

копър, магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета тиквички. Прибавят се обелените и ситно нарязани домати и също се задушават леко. Сместа се залива с топла вода и се посолява. След като заври, към нея се прибавя оризът. Ястието се вари 5-6 минути, след което се изсипва в тавичка заедно със ситно нарязаните магданоз и копър и счукан черен пипер и се запича във фурна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама