Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/5041664 www.bgdnes.bg

Домашна кървавица

Необходими продукти

свинско месо - 1 кг
свински далак - 200 г
свински дроб - черен - 400 г
свински дроб - бял - 400 г
свински бъбреци - 200 г
свинско сърце - 200 г
хляб
черен пипер
сол
джинджифил
кимион
чесън

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребно месо, накиснатият хляб, белият дроб, далакът, черният дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.
В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама