Омлет асорти на фурна
Необходими продукти:
5 яйца
75-100 г кашкавал
100 г шунка
100 г шпек салам
100 г гъби
1-2 домата, неголеми
25 г краве масло
2 кисели краставички
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте в тиган 25 грама масло.
Разбийте хубаво яйцата в отделен съд и ги излейте в горещото масло да се изпържат.
Така приготвеният натурален омлет се премества в огнеупорна тавичка и отгоре се поставят нарязаните на жулиени шпек и шунка, доматите, нарязаните на ситно краставички и гъбите.
Най-отгоре се поръсва с подправки на вкус и се настъргва обилно кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се разтопи кашкавалът.