Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/5156170 www.bgdnes.bg

Пълнен шаран за Никулден

Необходими продукти:

1 шаран

5 глави лук

1 ч.ч. олио

5-6 моркова

5-6 домата

5-10 скилидки чесън

1 ч.ч. орехови ядки

1 връзка магданоз

1-2 лимона

1 ч.ч. вода

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Всичко се измива със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слагат нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама