Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/5339600 www.bgdnes.bg

Ризото с броколи

Необходими продукти:
400 г броколи
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 с.л. зехтин
50 г пармезан
2 1/2 ч.ч. месен бульон
150 мл бяло вино
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Броколите се накъсват на розички и се сваряват в подсолена вода до омекване. През това време лукът се нарязва на малки кубчета и се задушава в зехтина до златисто. След това се прибавя оризът и се разбърква добре. Котлонът се намалява на средна температура, добавя се виното и се оставя да къкри 5 минути. След това се разбърква и се прибавя бульонът. Оставя се на котлона за още 5-10 минути. Преди да се отстрани от огъня, към ястието се прибавят розичките броколи, настърганият пармезан, черният пипер и солта. Ризотото се разбърква добре и се поднася горещо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама