Снежни топки с картофи и колбас
Необходими продукти
2 кг картофи
1 стрък праз (или 2 връзки пресен лук)
300 г пушено месо или колбас (пушен бекон)
400 г кисело мляко
200 г майонеза
2-3 глави чесън (или чесън на прах)
подправки по желание
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода (рязани като за мусака). После се пускат в сгорещено олио, прибавят се подправките по желание (например сминдух, черен пипер, босилек). След като се позапържат, се добавя ситно нарязаният праз или лук и ситно нарязаният бекон (или друг колбас) и се пържат още около 10 минути. След като изстинат, се правят средни топчета. Те се заливат с приготвения сос от киселото мляко, майонезата и ситно нарязания чесън. Уникално и много вкусно мезе.
Реклама
Реклама