Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/6783322 www.bgdnes.bg

Печурки соте

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Печурки - 800 г

чесън - 2-3 скилиди

магданоз - връзка, наситнен

масло - 30 г

зехтин - 40 мл

сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Гъбите се почистват и нарязват на резени, без да се отстранява пънчето. Загрява се маслото на тиган и се добавят скилидите чесън, разполовени на две. Когато се разтопи маслото, се добавят гъбите и зехтинът. Готви се за няколко минути, докато сменят цвета си, като се разбъркват внимателно, за да не се наранят. Поръсват се със сол, черен пипер и наситнения магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама