Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/6910958 www.bgdnes.bg

Кавърма в тиква

Необходими съставки:

тиква - 1 бр.

свинско месо - 1 кг

лук - 5 глави

чушки - 2 бр.

гъби - 200 г

чесън - 4-5 скилидки

зехтин

сол

черен пипер

червен пипер

кимион

чубрица

магданоз

копър

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства и се покрива отвътре със зехтин, сол, 2 скилидки счукан чесън, чубрица и червен пипер. Оставя се настрана.

Отделно се надребнява месото и се задушава. Към него се слагат гъбите и чесънът. Сместа се поръсва с подправки.

Реклама

Налива се чаша вода и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Така приготвената плънка се разполага в тиквата и се затваря с капачето.

Тиквата се пече на 200 градуса за 50-60 минути. Ястието се поднася с наситнени зелени подправки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама