Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/6912874 www.bgdnes.bg

ПАНГАСИУС В ДОМАТЕНА ПАНИРОВКА

Необходими продукти:

1 кг риба пангасиус

4 с.л. доматено пюре

1 бр. белтък

1 ч.л. зехтин

2 с.л. брашно

сол, бял пипер, чесън на прах

Начин на приготвяне:

Рибата се измива, подсушава и нарязва на порционни парчета. Леко се посолява. Белтъкът се разбива и към него се добавят доматеното пюре, брашното, зехтинът, белият пипер и малко вода до гъстота за панировка. Парчетата риба се потапят, изваждат се и се нареждат в тавичка с хартия за печене. Пече се на 190 градуса 30 минути. Поръсва се с чесън на прах. Поднася се с картофена салата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама