Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7069398 www.bgdnes.bg

МЕДЕНКИ

брашно - 3 чаени чаши

мед - 3/4 чаена чаша

хлебна сода - 1 чаена лъжица

вода топла - 1 чаена чаша

олио - 1/2 чаена чаша

Слагате меда в топлата вода и бъркате, докато се разтвори. Добавете и олиото и разбъркайте. След това добавяте пресятото брашно заедно със содата и канелата. Разбъркайте добре с вилица, като накрая размесите полученото тесто с ръце.

Втората стъпка е оформянето на меденките. Най-лесният вариант за оформянето им е като топчета. Може да разточите тестото на блат и да изрежете меденки в желаните от вас форми. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути. Наглеждайте меденките, защото може да са готови и за по-малко време, ако са били по-тънки. Меденките не трябва да стават кафяви, защото това означава, че са изгорели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама