Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7140046 www.bgdnes.bg

ОРИЗ ПИЛАФ В ДВА ВАРИАНТА

Необходими продукти:

1 ч.ч. кръглозърнест ориз

5 с.л. ситна паста (арпа фиде, кускус, звездички, късо фиде)

3-4 с.л. олио

1 с.л. сол

400 мл вода

2 бучки захар

2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първи вариант:

Оризът се измива в гевгир. Оставя се да се отцеди. В тенджера се слага пастата със студеното олио, загрява се и се пържи, докато потъмнее, бърка се непрекъснато. Добавя се отцеденият ориз и се пържи още две минути. Доливат се 2 ч.ч. вода, слагат се солта, захарта и лимоновият сок, разбърква се само веднъж и се оставя да доври до пълно поемане на водата.

Втори вариант:

Оризът се измива и се залива с вряща вода. Оставя се 20 мин. и се облива със студена вода. Пастата се запържва, прибавя се оризът и се пържи около 5 минути. Долива се водата, слагат се солта, захарта и лимоновият сок и се бърка, докато заври и водата се поеме изцяло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама