Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7212351 www.bgdnes.bg

Картофени кюфтета

Необходими продукти:

500 г картофи

100 г настъргано сирене

настърган кашкавал

2 бр. жълтъци

галета

разтопено масло

пресен лук

магданоз

кимион

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват и пасират. Добавят се маслото, сиренето, жълтъците, галетата и кимионът. Разбъркват се с нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оформят се кюфтета, които се слагат в намаслена тава и се пекат за 15 минути при 180 градуса. Поръсват се с кашкавал и се допичат още около 10 минути до златисто.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама