Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7322377 www.bgdnes.bg

Печени картофи с яйца и кашкавал


Необходими продукти:
6 големи картофа
100 г кашкавал
4 стръка пресен лук
2 с. л. крем сирене
12 яйца
1 ч. л. чубрица
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1 краставица
300 г цедено кисело мляко (3,6%)
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват много добре, поливат се с олиото, подправят се със сол и черен пипер и се пекат 1 час и 30 минути на 180 градуса. Охлаждат се, режат се наполовина по дължина и се издълбават. Наситненият лук се смесва с крем сиренето, сол и черен пипер на вкус, чубрицата и вътрешността на картофите. Издълбаните половинки се пълнят със сместа. Върху всяка се чуква по едно яйце и се поръсват с настъргания кашкавал. Пекат се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Сосът се приготвя като обелената краставица се пасира, смесва се със стрития на паста чесън, цеденото кисело мляко, солта и зехтина. Картофите се поднасят със соса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама