Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7363609 www.bgdnes.bg

Салата с червено цвекло

Необходими продукти:

400 г червено цвекло

300 г спанак

1 ч.ч. киноа

сол

2 с.л. лимонов сок

3 с.л. зехтин

1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Цвеклото се обелва, нарязва на малки парчета и се задушава във вода, захар, лимонов сок до омекване. Киноата се измива добре под течаща вода, след което се сварява в подсолена вода в съотношение 1:2 за 15-20 минути. Захарта, лимоновият сок, солта и зехтинът се смесват и разбиват до получаване на еднороден дресинг.

Всички продукти се смесват в подходяща купа за салата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама