Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7385637 www.bgdnes.bg

Свински дроб

на скара

Необходими продукти:

1кг свински черен дроб

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.л. сода бикарбонат

2 с.л. оцет

кимион

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Свинският черен дроб се реже на филийки не по-дебели от 1 см. Приготвя се марината, като се смесят прясното мляко, содата бикарбонат, оцетът, кимионът и черният пипер. Дробът се кисне в тази марината цяла нощ. Филийките дроб се изпичат на загрята скара за 4-5 минути от всяка страна. Благодарение на мариноването дробът остава сочен. Соли се след изпичането.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама