Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14479508 www.bgdnes.bg

Чалгарката Петра стана художник

Изпълнителката на "Хищна хиена" стяга изложба в Бургас

Чалга изпълнителката Петра стана художничка!

Изпълнителката на ретрохита "Хищна хиена", която от години живее в Кипър, се е отдала на рисуване. Според написаното от певицата тя стяга и първата си изложба в известна бургаска галерия. Картините на Петра са с различни сюжети - цветя, пейзажи, женски фигури, природни импресии... Неизменно обаче те са в светли тонове и със съвсем лек нюанс на наивизъм.

Фолкветеранката от Хасково е изложила платната си във фейсбук и дава да се разбере, че повечето са изкупени. Певицата обаче не разгласява имената и националността на хората, пожелали да притежават нейни картини. Затова остава неясно дали разчита на паричните постъпления от тези продажби, или все пак се налага да върти и друг бизнес.

Реклама

Бившата съпруга на хасковския актьор, журналист и зевзек Стефан Цирков качва непрекъснато в социалните мрежи свои фотоси, от които личи, че е успяла да върне времето доста назад, поне във визията си. Певицата, която преди да се посвети на фолка, е била учителка по руски, вероятно е коригирала много неща по себе си и дори се е обърнала към православното християнство. В профила си във фейсбук жената, възпяла Иван Костов, публикува редовно снимки на църкви и манастири и поздравления за големите християнски празници. "В това проглеждане за духовното няма нищо необяснимо, след като толкова години си бил в среда на материални момичета и момчета и си пеел за секс, пари и власт. Луна също се обърна към астрологията и стана голяма фенка на Петър Дънов", коментират техни колеги.

В последните си медийни изяви пионерката на фолка разкритикува пародийното парче на Слави и "Ку-ку бенд", посветено на бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова. Като музика то е пълен римейк на "Хищна хиена",а текстът също следва посланията на оригинала.

"Мога да определя песента за Лена Бориславова като развлекателна халтурка. Подразни ме текстът, защото можеше да бъде по-изискан и малко по-елегантно написан. Там има балкони и някакви неща, които се правят. И аз изпях за Бил Клинтън, Моника Люински и пурата кубинска, но беше поднесено по ръба на бръснача. Докато в тази ситуация има по-просташки текстове, които мен лично ме жегнаха", каза за "България Днес" Петра. Тя обобщи, че "не е хубаво мъж да се гаври така с жена".

Певицата защити и достойнствата на своята песен визитка "Хищна хиена", написана по думите на Стефан Цирков за няколко минути върху цигарена кутия на гарата в Димитровград. "Има хиляди варианти, които са правени на моята песен, но нито един от тях не е в десетката. А песента ми продължава и до ден днешен да е актуална, слава на Бога", сподели фолкаджийката художничка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама