В "Черешката на тортата" Филипа Огнянова издаде как се е запознала с мъжа си
Новинарката сготви свински джолан за гостите си
Журналистката Филипа Огнянова се е запознала с бъдещия си съпруг Иво на купон преди 20 години и двамата на няколко пъти са били гаджета, преди да си кажат заветното "да" в столичния храм "Света Неделя". Това разкри чаровната репортерка в предаването "Черешката на тортата" по Нова телевизия.
Филипа беше домакиня на вечерта и посреща в къщата си в Банкя своите гости Станислава Айви, художникът Александър Балкански, екстравагантния музикант Иво Димчев и бизнесдамата Ивет Григорова.
"За първи път срещнах бъдещия си съпруг тук, в тази къща, той правеше купон по случай завъщането си от студентска бригада в Щатите - сподели Филипа. - Доста време след това го засякох в коридора на телевизията, зaговорихме се и започнахме да се срещаме. Ето че сега сме щастливо семейство и имаме син Филип."
В кухнята, амбициозната телевизионна водеща призна, че не се заема с неща, които не умее и за да е сигурна в крайния резултат, разчита на правилото, което гласи "предварителната подготовка, предотвратява провала на представлението". Филипа предложи атрактивно меню, изградено около домашна питка, замесена по рецепта на баба й. За начало на масата имаше салата от розови домати със зелен лук и маслини. Последваха цели три разядки: "Хайдари" с пресен джоджен, втора с ябълки, варени яйца и къри, и трета тиквички с чесън и копър. За основното Филипа се конкурира с ястието, поднесено от Александър. Журналистката сготви своя интерпретация на свински джолан, предварително маринован с водка, мед, горчица и сос "Уорчестър", с гарнитура гриловани зеленчуци. Десертът беше крем маскарпоне, с цедено кисело мляко и горски плодове.