Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14790686 www.bgdnes.bg

Христо Кидиков: Ще си даря новата пенсия на парламента!

Двамата с жена ми ще вземем към хиляда лева, не знам какво да правя с толкова пари

"Очаквам с нетърпение новата пенсия от 1 юли. Като ме пенсионираха след 41 години трудов стаж, получих 169 лева и 72 ст. И сега съм на най-голямата минимална пенсия - 467 лева, а от 1 юли с увеличението ще взема цели 523 лева и 4 стотинки. Направо съм милионер." Така се пошегува легендарният изпълнител Христо Кидиков.

Реклама

"Жена ми е на същото дередже с минимална пенсия. Та й казах - какво ще правим с толкова много пари, семейният ни бюджет ще мине цели хиляда лева. Да вземем да ги изпратим на някой депутат, те горките нямат какво да ядат. Щом влязат в НС, веднага гледат да си увеличат заплатите с 1000 лева. Та така решихме с жената да ги подпомогнем завалийките депутати", смее се Кидика.

Днес той е 73-годишен щастлив пенсионер и живее в село Кладни дял, Търновско. Там преди 30 години Кидика построи къща за себе си и голямата си любов - Снежана.

"Обожавам да ставам рано в 6 ч., да слушам петлите, кучетата, с нежелание да се отделя от топлото тяло на моята любов. После почвам физзарядка, ходя бос по росата и започвам да готвя за обяд или да прекопавам овошките. Каквато работа има, всичко правя! Както се казва: "Залудо работи, залудо не стой", кефи се на селския живот Кидика. След три женитби 73-годишният изпълнител, станал популярен с лафа: "Цъкни вефа да чуем Кидика как съ дере", си е взел поука никога да не подценява жените.

"Жената е шията и накъдето се завърти тя, натам потегля и мъжът. Който си мисли друго, в грешка е", смее се певецът.

Цял живот Кидика мечтал да пее и никога не е искал да работи друго, за да си допълва към хонорарите.

"Още от малък пеех пред бабите, организирахме си концерти, майка ми даваше един чаршаф и заформяхме сцена. И още тогава бях убеден, че ще стана певец. Макар, че баща ми искаше да стана цигулар", смее се Кидика и разказа злополучна случка, която го отказала от цигулката.

Реклама

"Татко ме заведе при един учител и почнах да свиря от 3-ти клас. Един ден отивам на урок и звъня на учителя, който беше военен. Отваря той, но се бръснеше и ми каза да вляза вътре и да го изчакам. Влязох в холчето и погледът ми се спря на пистолета му, който стоеше в кобура. Извадих го и го вдигнах над главата си, пръстът ми бе отишъл на спусъка и... бам. И от отката паднах, а пистолетът изхвърча. И в този момент учителят влезе и ми заши два шамара. Бях уцелил цигулката и тя беше станала на парчета. Дотук бях със свиренето", спомня си певецът.

Кидиков е категоричен, че животът му е свързан и с НЛО и те винаги го закрилят и напътстват.

"Имам си едно НЛО, което ми е като ангел пазител. Вече съм разказвал колко пъти ми е помагало, доста са. Съдбата на човек е написана, малко неща можеш да избереш. Дори когато бях при Ванга, се уверих, че е така", сподели още Кидика. Единственото, за което още мечтае изпълнителят, е да си направи собствен ресторант "При Кидика". "От време на време си взимам билетче от лотарията и се надявам и аз да спечеля, ама ако Господ е решил, ако не, ей тъй на - ще си живея и с това, което имам", сподели звездата на българската естрада Христо Кидиков. Пожелаваме му да успее!

Четете още

Легендата Христо Кидиков избухна срещу поредните увеличения на цените

Легендата Христо Кидиков избухна срещу поредните увеличения на цените

Певецът Христо Кидиков: В парламента трябват хора като Левски и Ботев
Певецът Христо Кидиков: В парламента трябват хора като Левски и Ботев

Певецът Христо Кидиков: В парламента трябват хора като Левски и Ботев

Реклама