Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14824512 www.bgdnes.bg

Фолкпевец на косъм от смъртта

Имах планирана операция на сърцето, но ми отказаха бъбреците, вече съм добре

"Господ ме спаси. Не спрях да се моля и това ми помогна да се възстановя по-бързо. Моите братя и сестри от църквата също оправят апели към Бог и вече съм по-добре".

Реклама

Това разкри пред "България Днес" фолкпевецът Ерик.

Преди няколко дни музикантът влиза в болницата за насрочена операция на сърцето. Той от години има здравословни проблеми. Те са вследствие на диабет, с който музикантът се бори дълги години. Отключва болестта след смъртта на баща му и катастрофата, която претърпял.

По принцип трябва да му се поставят стендове за сърце. Но тъй като артериите са запушени, лекарите решават да му сложат байпас. Докато трае операцията обаче бъбреците на фолк изпълнителя отказват. Само бързата намеса на медиците спасяват Ерик.

"Минах лечение с хемодиализа веднага след интервенцията. Само заради молитвите се възстанових толкова бързо. По принцип хора с подобни усложнения се нуждаят от дълго време, за да станат. Аз стъпих на краката си след няколко часа", обясни пред "България Днес" Ерик, чието рождено име е Георги Димитров.

В момента певецът е в дома си в Сопот. Той не трябва да се натоварва излишно. За кратко ще се откъсне от кариерата си.

"Здравето е на първо място. Сега си гледам градинката. Разхождам се из града и това е", каза още Ерик.

Певецът от години е силно вярващ. По думите му си има ангел хранител, който е изпратен от Бог, за да го пази. Това е дамата Мария Гюрова, която е една от най-близките на музиканта.

Четете още

Ламбо спасява болно момченце от Перник

Ламбо спасява болно момченце от Перник

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

Реклама
Реклама
Реклама