Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15142465 www.bgdnes.bg

Владо Карамазов става поп в пиеса по Емилиян Станев, не спира да работи

Владо Карамазов се върна в Народния театър! Новината в снимка щракнаха фотографите на "България Днес", които изловиха актьора в неговите всекидневни репетиции с колегите от първата ни трупа.

За красавеца, покорил не едно и две женски сърца, лятото е най-вече работно. През юни Карамазов направи един фотографски уъркшоп в село Мандрица, а веднага след това започна репетициите за бъдещия спектакъл на режисьора Стилиян Петров "Антихрист, глава VIII, X, XI" по фрагменти от безсмъртния роман на Емилиян Станев.

Реклама


Премиерата се очаква през ноември, а в представлението участват още актьорите: Александър Кънев, който нашумя с главната роля в сериала на БНТ "Порталът", и Надя Керанова - ново попълнение в трупата, позната от афиша на Драматичен театър "Иван Радоев" - Плевен, където си партнираше с Карамазов в добилия култов статус спектакъл на Явор Гърдев "Опашката" по Захари Карабашлиев.


В образа на главния персонаж Еньо (по-късно - монаха Теофил) истината за битието и Бога, лутайки се през вярата и неверието, ще търси Владо Карамазов. Както за него, така и за колегите му преминаването през лабиринта на средновековните философски течения, отразени в света на Емилиян Станев, е огромно предизвикателство.


Подготовката за този амбициозен спектакъл е започнала още преди година с две експедиции в къщата музей на Емилиян Станев във Велико Търново, където хората от Народния театър са получили достъп до архивите на писателя и са били буквално "облъчени" от атмосферата на града. С екипа ще работят и други експерти историци, което изключително радва актьорите.
Освен в театъра, който бе напуснал за известно време, Карамазов продължава да снима, като печели все повече награди и според капацитети се превръща в един от най-добрите български фотографи.

Четете още

ГОРЧИВО! Владо Карамазов на ромска сватба

ГОРЧИВО! Владо Карамазов на ромска сватба

Карамазов поправя мотора в жегите

Карамазов поправя мотора в жегите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама