Цонко за Караянчева: Кърджалийското й барбекю е по-хубаво от американското
"Кърджалийското барбекю е по-хубаво и от американското. Пръстите си облизах". Това каза бившият кмет на Каварна Цонко Цонев за месото, което бе приготвила бившата председателка на НС Цвета Караянчева в "Черешката на тортата" тази вечер. Тя бе главното действащо лице в предаването. Останалите оценяващи ястията й бяха - д-р Антония Първанова и Дора Янкова, бивш кмет на Смолян.
"Показвам богатството на българската кухня и се смятам за професионален аматьор. Предлагам на гостите си традиционно меню с характерни за Родопите специалитети", обясни за вечерята си Караянчева.
Тя изненада гостите си с приятелска атмосфера и вкусни предложения, приготвяйки любимите си семейни рецепти. Богатото традиционно меню включи няколко предястия, рулца от червена леща и булгур, пилешки "близалки" и вкусно изкушение за десерт - "такос чийз кейк", който се яде с ръце и е рецепта от свекървата на Караянчева. Специален гост на вечерята бе един от българските заместник-кметове. Цвета Караянчева сподели с гостите си и интересни истории от своята политическа кариера, сред които акцент бе изключителната среща с бившия японски император Акихито и неговата съпруга.
За финал опитният политик разкри част от красотата на Кърджали и района с уникален подарък с почерк от Родопите - книжки със забележителности на местността.
Тя подари на гостите си и Орфеев камък.
30 точки получи Караянчева от всичките си гости.
Утре зрителите ще видят тематичната вечер на Цонко Цонев, който смята да предложи морски изкушения.
Финалът на специалната политическа седмица на предаването ще даде д-р Антония Първанова, бивш депутат и евродепутат, която ще впечатли гостите си с уникално съчетание на качествени продукти от цяла България.