Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15677138 www.bgdnes.bg

Зла мечка обикаля около "Фермата"

Хищникът клати бидони и изяжда хранилки, участниците в риалитито в безопасност 

Хищна мечка обиколя около снимачната площадка на деветия сезон на "Фермата".

Огромното животно руши и търси храна в района на пернишкото село Боснек, където тази година се провеждат снимките на телевизионното риалити шоу. "Фермата" е разположена в красива местност, като продуцентите Иван и Андрей не искат да издават точното й местонахождение.

Реклама

Дали мечката ще атакува самата ферма в търсене на храна, засега не е ясно. Участниците в риалитито не знаят за евентуалната заплаха, но в по-късен етап, ако мечката стане прекалено агресивна, а и за повишаване на зрителския интерес нищо чудно и да бъдат известени.

Мечката ползва ловните хранилки във Витоша край Боснек, като е забелязана от ловците от най-голямата дружинка в региона - в село Студена.

"Мечката неведнъж обикаляла ловните полета на ловците от Студена, най-често са я засичали в местностите Ракита и Лещака. Ловците купили и монтирали камери на хранилките, след като забелязали, че някой ги разбутва. Така открили, че чест посетител е мечка, която се катери по дърветата, оттам клати бидоните, за да падне оставената царевица, и я изяжда", разказват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Авджии успокояват, че засега животното не е нападало хора, тъй като било страхливо, лесно се плашело и при шумове бързо се оттегляло в храсталаците. Въпреки това, жителите на Боснек са притеснени от присъствието на хищника, тъй като на няколко пъти е забелязано близо до последните къщи на населеното място. За участниците във "Фермата" няма опасност, тъй като са защитени със солидна ограда.

"Животното обитава целогодишно района. Ловци от Кладница разказват, че са виждали мечката и там - преминава към Боснек и след това към местната планина Голо бърдо. Камерите на ловците от Студена са я заснели и на хранилка в Голо бърдо. Ходи и на двете места", посочват още от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България". Оттам добавят, че във Витоша има около 15 мечки, като се позовават на данни на Югозападното държавно предприятие.

Четете още

Гладна Баба Меца 10 пъти разбива кошери, хора вдигнаха ръце от атаките

Гладна Баба Меца 10 пъти разбива кошери, хора вдигнаха ръце от атаките

Слънчасали мечки ядат храна за глигани

Слънчасали мечки ядат храна за глигани

Реклама
Реклама
Реклама