Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15745018 www.bgdnes.bg

Филип Буков НЕ СЕ СТРАХУВА от запаса

Не съм бил в казарма и може да се самопрострелям, казва актьорът 

Филип Буков не се страхува от повиквателни заповеди от военните!

През последните дни в социалните мрежи се разпространява повиквателен документ и предизвика смут сред потребителите. От Министерство на отбраната уточниха, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна. Налага се заради актуализацията на базата данни (подмяна на запасни и техника-запас) съгласно изискванията на Закона за резерва на въоръжените сили. Твърдението, че се изпращат повиквателни за обявена мобилизация, е невярно.

"Подобна призовка не би ме притеснила, защото това е обичайна процедура за отиващите в запас. Лично аз съм много "за" казармата и военното обучение. В такива времена живеем, че нищо не се знае и утре ако и у нас стане война, някой трябва да опази държавата ни", заяви пред "България Днес" Буков.

Реклама

И добави: "Аз не съм бил в казарма и ако ми дадат оръжие, най-много да се самозастрелям, а това не е правилно за мъж на моята възраст, така че с удоволствие бих преминал военно обучение".

Коренно противоположно е мнението на фолкпевеца Борис Дали, който се изказа твърдо против казармата

"Вместо казармата ходих в университет и не съжалявам. Относно бележките, които изпращат, смятам, че трябва да си ги изпращат на домашните адреси и да не подготвят народа за участие във войни. Уж сме развита цивилизация, има изкуствен интелект, а хората пращат военни призовки и се избиват помежду си", възмути се фолкизпълнителят.

Четете още

Филип Буков се притесни от златотърсачки, търси спасение в трамвая

Филип Буков се притесни от златотърсачки, търси спасение в трамвая

Филип Буков чете неприлични книги

Филип Буков чете неприлични книги

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама