Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15771732 www.bgdnes.bg

Командарев и Ели Скорчева: Даваме пари за глупости, а децата ни бягат оттук

"Даваме куп пари за глупости, а остаряваме сами, защото децата ни бягат от страната. За 30 и малко повече години загубихме една трета от населението без война и една огромна част от българските пенсионери живеят в самота. Това е много тъжно, защото децата им търсят бъдеще извън България". Това каза в студиото на БНТ в "Денят започва" с Георги Любенов режисьорът Стефан Командарев. Той бе специален гост с актрисата от филма си "Уроците на Блага" - Ели Скорчева.

"Да, точно така е, това го има във филма. Жената, която играя е интелигентна, повечето от хората, които изпадат в моята екранна ситуация, са точно интелигентни хора, които вярват в институциите. Но тази жена има нещастието да остарява сама, защото синът й е някъде в Америка", допълва Скорчева.

Реклама

Според нея, в момента светът е забравил за ценностите на миналото и се надпреварва да изглежда все по-красив и по-суетен.

"Добре, защо непрекъснато се стараем да задоволяваме комплексите си, а не удовлетворяваме същността си - какво постигаме като слагаме екстеншъни, постоянно си правим операции на лицето, особено жените, купуваме дрехи, които не са ни нужни, храна, която не изяждаме. Постоянно се питам защо ни е това. А всъщност е просто - комфорт ни носят храта с които живеем, работата, която работим, дали сме доволни от условята, в които живеем. Това са нещата, които ни трябват всичко друго е излишно. И не знам защо се дават толкова пари за глупости - особено за тези дрънкулки - около Коледа, Великден например, а дори е неподходящо за празник. Празникът трябва да е в душите ни. Често се замислям накъде отива този свят", казва Скорчева.

70-годишната актриса е доволна от собственото си остаряване, което я е освободило от суетата, но е категорична, че то е "сладко", само когато си здрав.

"Когато си в кондиция, и си в относително добро физическо и психическо състояние, старостта е прекрасно нещо. Спира да ти пука за работата, за мнението на другите и всичко важно, е това, което е свързано с теб, не с останалите. Хубаво е да остаряваш, но не и когато си сам", сподели в студиото Ели Скорчева.

"Тъжно е, това, което се случва в Хайфа в момента, тази война. Спряха филма ни "Уроците на Блага", който бе част от тазгодишната програма на престижния Международен филмов фестивал там. Но все пак съм доволен, че на "Киномания", през ноември българските зрители ще могат да го гледат", каза и режисьорът Стефан Командарев.

Четете още

Българският филм "Уроците на Блага" с Ели Скорчева е предложен за "Оскар"

Българският филм "Уроците на Блага" с Ели Скорчева е предложен за "Оскар"

Актрисата Ели Скорчева: Ходжа ми каза, че ще имам власт!

Актрисата Ели Скорчева: Ходжа ми каза, че ще имам власт!

Реклама
Реклама
Реклама