Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15825662 www.bgdnes.bg

Мис София и Мис Силикон захвърлят сутиена

В знак на помощ за болните от рак дами 

Двете красавици правят това с апел за профилактични прегледи всяка година към жените 

"Не" на сутиена казват родни ВИП дами в знак на съпричастност към рака на гърдата. 13 октомври е световният ден без сутиен в помощ на заболелите и жертвите на коварната болест, а като солидарност родни звезди ще захвърлят бельото днес.

Реклама

"Отправям послание към всички дами да се подлагат на профилактични прегледи всяка година при мамолог. Аз го правя, защото съм със силиконови импланти и е необходимо, но дори и да не трябваше, пак щях да посещавам специалист", сподели пред "България Днес" носителката на титлите "Мис София 2019" и "Мис Вселена България 2022" Кристина Пламенова.

Красавицата, която участва в последното издание на "Ергенът", е категорична, че трябва да има солидарност с хилядите жени, които всяка година се разболяват от коварната болест, а за мнозина тя се оказва фатална.

Същото мнение споделя и Михаела Стоичкова. Мис Силикон 2022 няма да сложи сутиен днес в подкрепа на дамите с рак на гърдата.

"Така или иначе аз не нося сутиен и обичам погледите да бъдат върху мен. Ако не съм център на вниманието, по-добре да стана и да си тръгна. С каквото мога да бъде полезна за каузата съм насреща", каза пред вестника Стоичкова.

Красавицата от София има по 650 кубика във всяка гърда. Преди години се явява на "Плеймейт", но не успява да грабне короната.

Както Кристина, така и Михаела нямат близки, които да страдат от рак на гърдата и се надяват да няма подобен случай и занапред.

Реклама

Ракът на гърдата е най-често разпространеното онкологично заболяване у нас и по света. Цифрите не говорят в полза на българките, защото нашенките са в челните места по смъртност за Европа, което значи, че на превенцията при нас не се обръща почти никакво внимание.

Според специалистите носенето на сутиен повишава до 100 пъти риска от рак на гърдата. Причина за това е неестествената позиция на гърдите, а наличието на натиск от банелите съвсем не е за пренебрегване. Докато неносенето на сутиен подобрява кръвообращението на целия торс по време на движение и покой. Стимулира производството на еластан и колаген.

Четете още

Има пари, угажда си! Мис Силикон обиколи света, но не казва с кого

Има пари, угажда си! Мис Силикон обиколи света, но не казва с кого

Мис Силикон се раздели с гаджето си

Мис Силикон се раздели с гаджето си

Реклама
Реклама
Реклама