Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15839532 www.bgdnes.bg

ТАЙНАТА е разкрита! Катя от "Ритон" младее с лимон и годжи бери

Времето лети и за известните

Нежната половинка от легендарния дует не крие своите рецепти

Как Катя от легендарния дует "Ритон" успява да се поддържа млада и пълна с енергия?

За радост на своите почитатели 65-годишната естрадна изпълнителка не крие тайните си за красота. Певицата разкрива в интервю, че всяка пролет се подлага на пречистване на организма. През останалата част от годината също спазва някои правила, за да поддържа здравословно тегло.

"От доста време практикувам разделно хранене - разказва Катя. - Специално през пролетта се подлагам на 90-дневна диета, която е широко известна и разпространена, но аз добавям и нещо ново."

Реклама

Различният елемент, който включва в менюто си певицата, е годжи бери. Този плод засилва метаболизма и съдържа много витамини, антиоксиданти, минерали. Годжи бери укрепва и имунитета. Освен това Катя всяка сутрин пие на гладно една чаша топла вода с половин лимон. Този навик тя е установила преди повече от 35 години. На по-късен етап решава да добави и залято с вряла вода 50 грама годжи бери. Преди всяко хранене пие от тази вода и яде малко от плодчетата.

"По възможност гледам да се храня по-малко и на често - около 5 пъти дневно", споделя Катя от "Ритон".

Здравко, който е нейна половинка на сцената и в живота, няма нужда от такива диети. Певецът просто трябва да намали месото и алкохола, за да свали нужните килограми. Обикновено на Здравко му е необходима само седмица, за да влезе в обичайната си добра форма. "Бързият метаболизъм му помага, за което човек само може да му завиди", признава Катя и добавя: "Здравко няма никакви проблеми за разлика от мен."

Катя все пак е намерила начин за по-бърза раздяла с излишното тегло. Това става в определени дни и с помощта на луната.

Два пъти в месеца - на пълнолуние и новолуние, се приема само вода и зелен чай в рамките на 24 часа. В този период е възможно да се свалят цели два килограма от талията, само за едно денонощие. Организмът се пречиства от токсините, тялото елиминира голяма част от излишните течности, а влиянието на луната усилва ефекта многократно.

Здравко признава, че основното предизвикателство за добрата форма на артистите са късните им концерти: "Преди да излезем на сцена, не можем да се храним, защото с пълен стомах диафрагмата не работи както трябва. След всяко шоу, където и да сме, се прибираме. Случвало се е да вечеряме в 3-4 часа сутринта".

За щастие на всички, които обичат хубавата естрадна музика, здравословните навици на дует "Ритон" им се отразяват чудесно. Те продължават да бъдат на сцена и правят музика. "България Днес" им желае вдъхновение и още много незабравими концерти!

Четете още

Катя от "Ритон": Със Здравко сме много различни

Катя от "Ритон": Със Здравко сме много различни

Катя от "Ритон" още по-слаба

Катя от "Ритон" още по-слаба

Реклама
Реклама
Реклама