Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15854774 www.bgdnes.bg

Бил Клинтън влюбен в парчето на Петра "Пурата кубинска"

Стефан Цирков се вдъхновил от аферата с Моника Люински 

Американският президент слушал на живо чалгата на "хищната хиена", когато бил у нас 

"В момента пиша един роман от фрагменти за актьори и политици със заглавие "1983". В него за първи път разказвам как с Петра се срещнахме с Бил Клинтън и тя му изпя една нейна песен, чийто текст аз написах - "Пурата кубинска", каза в аванс за "България Днес" актьорът от Хасковския театър Стефан Цирков.

Реклама

"Когато Клинтън пристигна в България, ми се обадиха от службите, че той искал да я чуе на живо. В София, във вече несъществуващия хотел "Севастопол", имаше едно популярно по онова време заведение и се срещнахме там", разкрива Цирков.

Пишещият актьор е автор на текста на парчето, което през 1999 г. бившата му жена изпълнява на уше на американския президент. Самият той участва в клипа към песента заедно със свои колеги от театъра и цялата група "държи исо" на певицата с рефрена.

"Бил Клинтън беше с Петър Стоянов. Усмихна се, ръкува се с нас. Тогава аз водех предизборната кампания на Петър Стоянов", връща лентата назад към фамозното рандеву Стефан Цирков. По реакцията на държавния глава на САЩ той разбира, че песента, в която намеците за неговата афера със стажантката в Белия дом Моника Люински са съвсем прозрачни, му е допаднала много.

Театралът не спести, че другият популярен герой политик, на когото тандемът му с Петра посвети хитовото парче "Командира" - Иван Костов, за разлика от Клинтън, не ги е канил на лична среща. "Но съм чувал от мои колеги, че много харесва песента", уточни бившият на една от чалга пионерките.

На въпроса дали с експоловинката му получават подобаващи авторски отчисления за най-популярното им парче и емблематично за златните години на БГ чалгата изобщо - "Хищна хиена", актьорът отговори лаконично: "Не ме разсмивайте!". "Нищо не получавам!", призна Цирков. За това той вини годините, "в които още нямаше такива договори, нямаше авторски права, нямаше нищо".

Въпреки скандалните си публикации и книгата с пикантерии за "сглобката" между фолкаджийки и политици през 90-те години Цирков само в краен случай се появява на малкия екран. "Може би смятат, че не съм актуален. И аз като Руси Чанев не се появявам на такива места. Слава за пет минути е безсмислена", категоричен е актьорът.

Четете още

Хищната хиена на чалгата Петра: Жоро Илиев ми даде 300 бона бакшиш!

Хищната хиена на чалгата Петра: Жоро Илиев ми даде 300 бона бакшиш!

Чалга легендата Петра се завърна, пее на гей парти

Чалга легендата Петра се завърна, пее на гей парти

Реклама
Реклама
Реклама