Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16037918 www.bgdnes.bg

Любо Киров и Веско Маринов ще чупят рекорд на Лили

*Големите концерти за есен '23

*Само примата Иванова е пълнила зала 1 на НДК три поредни дни

Досега само Лили Иванова е пълнила зала 1 на НДК за три поредни дни. Това коментира пиарът на Любо Киров, който има амбицията да изравни рекорда на естрадната икона.

Очертава се есента на 2023 г. да е силно емоционална за феновете на живите концерти и на българските поп идоли. Според наблюдатели зала 1 на НДК ще се пръсне по шевовете си от предстоящите събития до Нова година.

Реклама

На 8, 9 и 10 ноември Любо Киров ще напълни зала 1 на НДК в София, а както знаем, това не е никак лесно. Билетите за първите два дни вече са разпродадени, а за третия са останали малко.

"Миналата година направихме два поредни концерта в НДК и видяхме, че има потенциал да се направи и трета вечер", казва пиарът му.

Турнето на певеца през това лято бе напълно разпродадено и събра около 12 хиляди души публика. На концертите в НДК се очаква още около 12 хиляди души да напълнят залата. Така за годината зрителите ще бъдат към 25 хиляди, което е голямо постижение за български поп певец.

Според организаторите от "Арт вент" предстои едно грандиозно шоу, както откъм сцена, така и откъм перфектно осветление и, разбира се, незабравимо шоу. Любо както винаги ще излезе с голямата си банда.

Турнето из страната на Мария Илиева ще завърши на 6 декември, отново в зала 1 на НДК. Кралицата на българската поп музика вече радва феновете си в 14 български града през тази есен. Дивата обещава много изненади, нова концепция на концертите, нова визия, нови аранжименти и впечатляваща мултимедия.

Реклама

На следващия ден, 7 декември, рок динозаврите от група "Сигнал" ще вдигнат на крака феновете по случай 45-годишния си юбилей на сцената. Събитието отново ще се състои в зала 1. Една от най-популярните и обичани български рок групи ще се постарае да направи наистина грандиозен спектакъл със съвременно осветление, много ефекти и изненади. Специално участие в концерта ще вземе Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. По време на честването на 45-годишния юбилей на бандата под прожекторите ще застанат и 45 музиканти.

В "Арена София" на 2 декември отново заедно ще се съберат "Хиподил", "Ревю", "Контрол" и "Нова Генерация". Пет години след историческия концерт в същата зала застаряващите култови банди са готови за нови музикални подвизи под надслов "Сега или никога".

Сега или никога легендарните групи от края на 80-те и 90-те години на миналия век ще вдигнат на крака феновете. Бандите са едни от създателите на ъндърграунд културата у нас. Цитати от техните песни все още звучат по партитата на по-старото поколение. Групите ще излязат на сцената в оригиналните си състави, доколкото е възможно това, както и с новите си попълнения.

В "Арена София" на живо ще звучат знакови парчета като "Бате Гойко", "Само двама", "Леле, како" и много други. "Най-щастливият ден" за младите динозаври е 2 декември.

В "Арена София" ще забият и "СкандаУ" на 19 декември. След големия си успех през 2019 година една от най-популярните български групи сега е готова да надскочи всички очаквания с по-грандиозен спектакъл, по-добро озвучаване, светлинни ефекти и много добри песни.

"Този концерт е нашият израз на благодарност за търпението, защото ви го обещахме преди 4 години на същото място", казват Тото и Лъчо на феновете си.

Безспорно един от най-обичаните изпълнители от женската публика у нас Веселин Маринов отново ще зарадва фенките си в зала 1 тази есен. Залите за концертите му се пълнят буквално за часове. Певецът вече е готов и с новия си 30-и албум, който се нарича "Лесен за обичане". Концертите му отново ще се състоят в зала 1 на НДК и ще са на 28, 29 и 30 ноември. По всичко личи, че певецът също иска да изравни рекорда на Лили Иванова.

"За първи път ще издам албум на флашка паралелно с диска. Самият аз много пътувам с колата си и смятам, че това е по-удобният носител. Песните в новия албум са мелодични, но с рок акцент", разкрива бившият рокаджия Веселин Маринов.

Говори се, че сред феновете на певеца има и такива, които са се запознали покрай неговото творчество, а впоследствие дори са сключили брак.

"Във фенклубовете ми някои от хората знаят по-добре биографията ми от самия мен", споделя той. Обичаният изпълнител разкрива, че любимата песен на внуците му е "Малка жълта рокля".

Разбира се, сезонът на концертите няма да е пълен, ако не се включи и легендата на легендите на легендите - Лили Иванова. Тя ще се появи на сцената в два последователни дни - на 15 и 16 декември в София, отново в зала 1 на НДК.

За седем месеца през лятото Лили Иванова и екипът й изнесоха концерти в най-големите градове в страната. След като взриви публиката в Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и други места през лятото, иконата на българската естрада ще завърши годината в София. Билетите вече са разпродадени, а зала 1 тръпне в очакване на вечния глас.

Любимката на няколко поколения българи отново е подготвила грандиозен музикален и мултимедиен спектакъл, на който ще изпълни своите неостаряващи песни, както и ще направи няколко нови изненади на феновете си.

Четете още

Юлиан Вучков бил прехласнат по Лили Иванова, не отделял поглед от ръцете й

Юлиан Вучков бил прехласнат по Лили Иванова, не отделял поглед от ръцете й

Лили Иванова изненада млада певица

Лили Иванова изненада млада певица

Реклама
Реклама
Реклама