Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16088808 www.bgdnes.bg

Помислих, че започва война! Латинка Петрова шокирана от изпратеното съобщение за опасност

Не е редно да се правят такива неща, категоричен е Петър Вучков

"То беше като предупреждение за война. Като сирена за предупреждение за бедствие или за бомбардировка", казва актрисата Латинка Петрова. Тя се изплашила, че й прекъсва връзката със света и никога повече няма да може да чуе близките си.

"Казах си: "Господи, вече никой няма да може да ме чуе."

След сигнала на мобилните си телефони, който получиха хиляди българи от системата за предупреждение при бедствия, се разбра, че това било просто грешка.

Реклама

"Съобщението, което са получили част от нашите граждани, е свързано с провеждане на тест на системата BG-Alert, като на практика са предвидени и още тестове на системата от следващата седмица", обясни неприятната ситуация главен комисар Александър Джартов, директор на ГД "Пожарна безопасност".

"Това са оправдания! Наистина бе много стресиращо за всички", казва Латинка Петрова.

Операторите предупреждават, че и занапред ще има такива експерименти с населението, но засега никой не казва кога ще се случат те.

"Май по-скоро ни слагат под наблюдение. Дали не ни вкарват в списък и да бъдем наблюдавани и рекетирани", пита Латинка Петрова и добавя: "От един човек такава грешка не може да стане. Това е с цел да се създаде стрес за населението и лошото е, че се очаква такива неща да се случат отново."

Според актрисата ни държат на ръба, за да не се отпускаме и да сме винаги в готовност за непопулярни мерки.

Певицата Тони Димитрова не е получавала предупредителното съобщение, но също мисли, че това е с цел просто властта да ни държи под напрежение.

Реклама

Култовият водещ Петър Вучков е абсолютно лаконичен и точен, както винаги в изказванията си:

"Не е редно да се правят такива неща с населението, защото хората изпадат в паника и могат да се случат доста неприятни неща."

Преди 30 години шоуто "Ку-ку" направи подобен експеримент по телевизията, като обяви, че АЕЦ "Козлодуй" е гръмнала и хората изпаднаха в нечувана паника.

Според певицата Тони Дачева, която не е получавала такова съобщение, предупреждението е ясно: "Абе, граждани, не се отпускайте много, защото виждате ли какво може да ви се случи".

"Този сигнал и аз го получих, но веднага ми стана ясно, че е нереален. Нямаше в този момент нищо кой знае какво да се случи. Въобще не се вързах особено", казва актьорът Венцислав Мартинов и добавя шеговито: "Ако на сигнала пишеше "Путин идва", може би много хора щяха да се стреснат, но това бе просто някакво недомислено предупреждение".

"Просто трябва да пише, че сигналът е за тренировка, за да не се стряскат хората", категоричен е Мартинов.

Четете още

Латинка Петрова готви по три манджи на ден и живее като за последно

Латинка Петрова готви по три манджи на ден и живее като за последно

Латинка Петрова изригна: Не мога да си позволя туршии, скъпо е!

Латинка Петрова изригна: Не мога да си позволя туршии, скъпо е!

Реклама
Реклама
Реклама