Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16241257 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена пред "България Днес": 2024-а започва с умора, но ще завърши с пари

В книгата "Лунен календар на красотата" съм посочила кога да зачеваме, или да отслабваме 

КОЯ Е ТЯ

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс" - сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология - от 1977 г.

Реклама

- Алена, за какво да се подготви чрез вашия годишен астрологичен хороскоп в книгите ви всеки от 12-те зодиакални знака?

- През 2024-а родените в Овен ще лъкатушат между желанието да общуват повече, отколкото е свободното им време, правилната, но трудна преценка на новите хора, които допускат в живота си, и стремежа да градят кариера. Ревността им е повече от обичайното.

За родените в Телец първите месеци от годината са изпъстрени с трудности, но както ги дразнят, така и ги преодоляват и вървят напред, затова съдбата ще ги възнагради във втората половина на 2024-а с отлични постижения и хармонични отношения. През цялата година да се пазят от използвачи.

За Близнаци годината ще преминава през много спадове и възходи, следствие от характерната им прибързаност. Успехът ще ги следва, ако са търпеливи и намерят равновесието между материалните си стремежи и прахосването на пари.

Раците ще изживеят изпълнена с емоционални запознанства и с факти и събития година, някои от които ще ги радват, други ще ги настройват романтично, а трети ще ги изнервят. Засилената им нетърпимост към лицемерието ще доведе до конфликти и късане на отношения.

За Лъв 2024 година е подвластна на много работа, белязана със знака на успеха и увеличените приходи. От тях се иска да градят професионална кариера, но с предпазливост, без прибързаност в действията и в думите. Ще дават израз на истинските си чувства и желания и няма да се притесняват дали ще бъдат разбрани. Да внимават с щедростта си, за да не ближат рани.

Реклама

Годината на Сатурн помага на родените в Дева да успяват, да печелят добре, но изисква от тях да овладяват емоциите и прибързаността си. Мислите им са свързани само с печелене на пари до степен да забравят за личния си живот, което може да ги изненада с криза в брака.

За Везните годината е изпълнена с емоции, приятни и негативни, но в същото време е благосклонна и им помага да поставят ново начало. Емоционална през първата си половина, импулсивна и прибързана във втората. От тях зависи да овладеят и двете си състояния, защото може неочаквано да се окажат изолирани от средата си и от най-близките си заради заядливи подмятания.

Умерени, постоянни и изключително издръжливи са родените в Скорпион. Имат шанс да бъдат галеници на съдбата, стига характерният им инат да не ги тласне по грешен път. През първата половина на годината е добре да осъзнаят причината за проблемите си и да направят необходимото за тяхното преодоляване. Ако не го сторят преди лятото, сериозните проблеми и загубите в края на годината ще са неизбежни.

Животът на Стрелец ще се вихри в бързо темпо и ще изисква от тях да извършат важни промени, да пътуват и да направят и най-малките крачки към постигане на големите си житейски цели. Професионалното им развитие е във възход. Ще си печелят неприятели заради самочувствието на знаещи във всяка ситуация.

Сатурн, господарят на Козирог, и вибрация 8 властват през 2024-а. За родените в този знак годината е изпълнена с начинания, успешни приходи, стига да избягват капаните, защото са неспокойни, устремени, но и склонни към разпиляване, с което провалят добрите си възможности. Ще дразнят с изявата си на ревност.

За Водолей 2024-а е странно, особено време. Веднъж, защото Сатурн като втори управител на Водолея налага да творят само положителна карма. Втори път, защото от тях се изисква да проявяват търпимост към околните, да не са обидно критични, да не прекаляват с изискванията, да не са прибързани. Ще е изявено желанието да налагат мнението си.

За Риби годината е наситена с много възможности. Промяна или възход в професионалното поприще, кариерно развитие, добри приходи, приобщаване към нова среда, срещи с интересни хора, с някои от които отношенията могат да преминат в лични и романтични. Обсебени са от желанието да преуспеят, но успехът ще ги споходи постепенно, през спадове и възходи.

- Какво да очакваме от настъпващата 2024-а, която е под влиянието на вибрация 8 и на Сатурн?

- Сатурн е планетата на ограничението, но и на разплатата. Всеки - държава, общество, човек, ще си получи заслуженото наказание за сторено зло, както и за непоискано добро.

- Да стиснем ли зъби за живот в крайности догодина?

- За немалко наши сънародници годината ще е лека, ще печелят добре, няма да ги интересува и засяга случващото се в държавата, ще пътуват извън България, ще се наслаждават на превъзходството си над несретната тълпа. За мнозинството обаче годината няма да е лека. Пред нас е петата поред трудна година от девет, засега поне, възможни. Сатурн - планетата на кармата, ни обещава живот в крайности - лесна, но и изключително трудна година както за всеки от нас, така и за управляващите, които и да са те.

- Хората в България трябва ли да се притесняват за материалната си осигуреност през 2024 г.?

- Както винаги при всеки е различно. Като икономист ще кажа, че когато заплати, пенсии, обществени разходи нарастват, но не заради добре работеща икономика, а вследствие на взимане на държавни дългове, кризата, рязкото затягане на колана ще се стовари върху всички ни. Може да е след няколко години, но няма да го избегнем.

- Традиционната ви годишна книга "Вашата календарна 2024" за 22-и пореден път ни дава информация за всеки месец и ден от нея, за всяка дата на раждане. Защо изданието е важно за всяко семейство?

- Книгата е наръчник за цялото семейство, защото за всяка дата на раждане въз основа на личната година на всеки през 2024-а съм посочила кой месец и коя дата от всеки месец за какво са подходящи и какво ще завърши с провал, ако бъде започнато в неподходящ ден. За всяка рождена дата съм посочила трудните периоди и как да бъдат избегнати. Кога да влагаме пари и кога да не харчим.

- Казвате, че годината ще премине под мотото "Умора, работа, успех, пари". Как да разбираме това послание?

- Новата 2024-а започва с умора, наследство от трудната 2023-а, психическа умора от живота, пълен с изпитания, от безразличието при не малко хора. Умора от политическата шарлатания, от страха за утрешния ден. При мнозина това състояние ще бъде преодоляно, ще се хвърлят в работа, а тя ще им донесе пари, защото годината е подвластна на увеличени приходи.

- Какво можем да открием в книгата "Лунен календар на красотата 2024"?

- Само практични съвети за здраве и красота. За всеки ден от годината съм посочила забранените и позволените процедури, дните, подходящи за лечение и вадене на зъби, за моделиране и отслабване, за зачеване, както и периодите, през които хранителният режим има мечтания ефект.

Четете още

Алена разкри кога идва следващият ретрограден Меркурий

Алена разкри кога идва следващият ретрограден Меркурий

Алена с лошо предсказание за ретроградния Меркурий

Алена с лошо предсказание за ретроградния Меркурий

Реклама
Реклама
Реклама