Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16440490 www.bgdnes.bg

Ето я тайната на младостта на Къци - на 60 г. още върти педалите

Шоуменът преборва алкохола и се храни здравословно

ТВ легендата има колелета на три морета, плува, кара ски и прави йога

На 60 години тв легендата Къци Вапцаров продължава да върти педалите. Шоуменът е заклет колоездач и се хвали, че има колелета на три морета. Спортът не е приоритет за Къци, но тв звездата се опитва да живее максимално здравословно. През зимата бившият водещ на "Супершоу Невада" кара ски, през лятото обича да плува, а друга от страстите му е йогата. Къци отново влиза във форма, след като през миналата година пострада при катастрофа в центъра на София.

От дълги години един от любимците на зрителите е оставил пороците зад себе си. На върха на славата си Къци често посяга към чашката, докато сам не се уплашва от външния си вид и казва "стоп".

Реклама

"Неприятно ми беше да се гледам - признава Къци пред списание "Story". - Бях почервенял, мазен, потен, надебелял. 75 кг за мен са много, с 10 над нормалните ми. Имах шкембе. Ядях много и пиех много. Една нощ, беше 2000 година, бяхме на Златни пясъци. Прибрах се на 5 уискита, погледнах се в огледалото и се погнусих от себе си - в огледалото видях една свиня! Грозна картинка. И си казах - стига! Бяха такива купони, до 5 часа сутринта - песни, танци и много пиене, разбира се."

Вапцаров се взима в ръце и постепенно спира почти изцяло алкохола. Рядко си позволява да изпие по някоя бира с приятна компания. Шоуменът от години се храни здравословно. През годините преминава през всевъзможни диети. Къци твърди, че в един момент е изкарал 32 дни само с пъпеши и дини на вилата си в Гърция. Любимата му диета е "Зоната", с която актьорът Руслан Мъйнов отслабва с 25 кг. "Това е начин на хранене, в който се приемат равни количества протеини, въглехидрати и мазнини, което е идеалният вариант да се поддържа хормонален баланс в организма. Практически можеш да смесиш пържола и торта на едно ядене, стига да знаеш как", обяснява Вапцаров. Звездата от 90-те години рядко си позволява месо, ограничава животинските продукти, поне един път в седмицата яде риба. Като всестранно развита личност тв легендата е и добър кулинар. Къци прави вкусни десерти, приготвя супи от коприва и други полезни гозби.

Любимото място за отмора на Вапцаров е вилата му в Гърция, където отглежда собствени плодове и зеленчуци. Има и кошери с пчели, откъдето си набавя вкусен мед. За водещия вътрешната хармония е по-важна за тялото, дори от спорта и храненето. "За да е здрав, човек трябва да е спокоен, да не е стресиран и уплашен. Ведрата мисъл и чувството за хумор са дори преди храната и спорта", казва мъдро Къцамун, както го наричаше Димитър Ковачев-Фънки.

През годините Къци няма сериозни здравословни проблеми, а и няма голямо доверие на лекарите. Неговата философия е, че организмът се възстановява сам без помощта на лекарства. "Моята медицина е моето тяло", казва тв легендата.

Днес Кръстю, както е истинското му име, изглежда, е в чудесна форма като за 60-годишен мъж. Няма излишни мазнини по тялото и не е сбръчкан както голяма част от своите връстници. Русите му коси вече са побелели, но духът му продължава да е млад.

Четете още

Къци Вапцаров е най-четящият актьор

Къци Вапцаров е най-четящият актьор

Къци се изгаври с БиТиВи и Цитиридис

Къци се изгаври с БиТиВи и Цитиридис

Реклама
Реклама
Реклама