Мария Оряшкова се учи да готви в "Черешката на тортата"
Световната и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова се е захванала да се учи да готви и да борави със социалните мрежи и в дигиталната среда. Това признава самата тя в "Черешката на тортата", където бе домакин.
Родената в Челопеч спортистка гощава гостите си с домашна лютеница и туршия, както и с гювечета, пържоли и печена тиква за десерт, като с приготвянето им впечатли дори и шеф Манчев.
"Цял живот съм по лагери и по хотели, не съм готвила - признава Оряшкова. - Но от известно време се уча, защото вече трябва да си приготвям храната сама. Иначе помагам да се прави зимнината, само тази година пропуснах". След като приготви храната, Мария се пошегува, че е "смазана, като за два финала по самбо".
Другото предизвикателство пред именитата ни спортистка е обучението да борави със социални мрежи и дигитална среда, неща, които също са били далеч от нея докато бе активна спортистка.