Мира Добрева шашка с десерт изненада за Коледа
Какво ще сервират звездите
Шеф Кустев изумява родата със специални сарми, Диляна Попова поръчва храна от ресторант
"Аз винаги експериментирам! Сега съм направил едни сарми, които са малко по-различни - с ориз басмати, вътре има сушени домати, каперси, малко кимчи, сложих и пекан. Гледам да разнообразявам реда, да не са съвсем един и същи нещата на коледната трапеза", издаде пред "България Днес" кулинарните си тайни шеф Кустев. Топготвачът се хвали със сериозен репертоар от рецепти и идеи, но по празниците Кустев уважава традициите, с щипка креативност.
"Празнувам по традиционния български начин с постното на Бъдни вечер, мазното на Коледа било то пуйка, пиле, свинско, каквото и да е месо", разказа Кустев. Въпреки оригиналността на готвача в сърцето му за Коледа най-любими са му традиционните неща.
"На Бъдни вечер любима ми е питката. Хубаво е с нея да има нещо да се топне", призна си той.
Софиянецът, който е готвил за политици от ранга на турския президент Редджеп Ердоган, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като Брад Пит, не ощетява и семейството си от кулинарните изкушения.
"Преди майка, като беше жива, тя приготвяше трапезата, но сега ми се налага аз да я приготвям", откровеничи готвачът. Ала Кустев не е единственият с козове в ръкава.
"Този път съм намислила да изненадам цялото семейство с една рецепта за постен десерт, какъвто не бях срещала досега - тя ми е подарък от близки на сърцето ми духовни сестри и нямам търпение да видя, дали ще се получи. На страницата ми във фейсбук, както и в профила ми в инстаграм ще поместя видео, в което ще покажа как се прави този любопитен десерт, подходящ за коледната трапеза", откровеничи Мира Добрева. Любимата персона на малкия екран също предпочита да прекарва празниците по традиционен начин, но с щипка вкус.
"Както обикновено, на Коледа ще бъдем у дома цялото семейство. В приготвянето на празничната трапеза винаги ми помагат моята майка и дъщеря ми - Лори има невероятен усет за изискани и много вкусни ястия, аз съм по-добра в декорацията", разказа тя.
Синеоката красавица Диляна Попова пък тази година ще разчупи нещата и ще експериментира с нещо ново. Актрисата заяви, че тази Бъдни вечер не тя ще сготви вкуснотиите за трапезата, ами специален център-ресторант за приготвяне на здравословни природосъобразни растителни храни. Попова призна, че за самата нея е по-важно да има "пълноценно време" с любимите си хора, отколкото цял ден да бърка манджи.
Менюто включва крем супа от тиква с цели листа спанак, традиционна боб чорба и автентични вкусове като зелеви сарми и лозови сарми. Разнообразието се допълва с пълнени сушени чушки с ориз и боб, както и с неповторимия вкус на питка с дрянова пъпка, тиквеник и туршия. Изисканото меню за Бъдни вечер е приготвено изцяло без концентрирани мазнини и млечни продукти, изцяло по здравословна система.