Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16973171 www.bgdnes.bg

Милко отглежда мустака от половин век

*Баткото на пиленцата е бивш футболист

*На 72 години чалга легендата още може да прави шпагати, не мърда от 68 кила

Най-известният мустак на републиката вече е на половин век! От близо 50 години мустакът е запазената марка и гордост на фолклегендата Милко Калайджиев, когото едва ли някой може да обърка на улицата. Изпълнителят на "Къде си, батко" само веднъж бе принуден да се раздели за кратко с прочутия мустак покрай участието си в шоуто "Като две капки вода" преди няколко години. Тогава Милко бе неузнаваем и преживя тежко раздялата с лицевото си окосмение. Баткото на пиленцата бързо намери решение и сложи временно изкуствен мустак, докато отново не порасне неговият. Калайджиев взима пример от дядо си, с когото много си приличат. Точно като него Милко си пуска мустака като младеж и вече половин век е неизменно с него. Днес го поддържа по-малък, защото така се чувства млад.

Реклама

Милко вече е на 72 години, но продължава да е изключително енергичен. Фолкзвездата се раздава на участията си и води здравословен начин на живот. Любимецът на поколения фенове е изключително пластичен и без проблеми може да прави шпагат и да изтанцува всичко. Не пуши и почти не пие, което допълнително помага за младежкия му вид.

Неговата баба живее до 103 години и му дава рецепта за дълъг живот. "Дори не знам какво може да ме накара да си разваля настроението, защото спазвам съветите на моята баба, която живя до 103 г. Тя ме научи, че от ядовете идват болестите. Затова си имам изграден режим - ставам към 7-8 часа, когато не съм на участие, пия кафе и си правя плана за деня. Любимото ми нещо е да ходя до язовира в Мезек и да храня патиците, да кося тревата. Обичам лично да ги върша тези неща, защото ми доставят удоволствие. На язовира имам водно колело и често си го карам, имам и лодка."

Преди около една година бате Милко се разделя с язовира си, който дълго време стопанисваше. Там Калайджиев хранеше патиците, караше водно колело и ловеше риба, но разходите му бяха доста солени. Изпълнителят се прости и с прочутата си къща за гости, покрай която също бра ядове.

Калайджиев никога не е спазвал диети, но това по никакъв начин не се отразява на фигурата му. Още от казармата досега Милко тежи 68 килограма и не е мръднал въобще. "Едно кило не съм качил през живота си", смее се Калайджиев. Като млад бъдещият певец е перспективен футболист на "Граничар" (Свиленград), но му чупят крака и слага край на кариерата си. Страстта му към играта остава, като певецът е заклет фен на "Левски".

Откривателят на фолкпевици е известен като голям майстор в кухнята. Един от неговите специалитети са пълнените чушки, които никога не му омръзват. Милко не е вегетарианец, но през лятото почти не яде месо и предпочита по-лека храна. Любимите му ястия тогава са пълнени чушки със сирене и яйца, патладжан, тиквички. Другата гозба, с която се гордее, е селският гювеч, в който слага 11 зеленчука.

Четете още

Милко Калайджиев ПОПИЛЯ сегашните чалга звезди

Милко Калайджиев ПОПИЛЯ сегашните чалга звезди

Наум Шопов изкопира Милко Калайджиев

Наум Шопов изкопира Милко Калайджиев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама