Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17006271 www.bgdnes.bg

Христо Мутафчиев подкрепи Бахаров в атаката му по "Икар"

Скандал като с "Барби" на оскарите 

И двамата категорични, че Теодора Духовникова е трябвало да бъде номинирана за наградата

Яка подкрепа за колегата си Захари Бахаров удари шефът на актьорите Христо Мутафчиев. В понеделник Бахаров атакува номинациите за тазгодишните награди "Икар" и обвини Съюза на артистите в "проява на лош вкус". Гологлавият актьор е номиниран за главна мъжка роля за участието си в "Това не го казвай", но партньорката му в постановката - Теодора Духовникова, е пренебрегната.

Реклама

Бахаров не остана безучастен към несправедливата според него ситуация и заяви ясно позицията си с пост в социалните мрежи. "Благодаря на Съюза на артистите за номинацията - пише Бахаров. - Но една липса прави особено впечатление: в представлението "Това не го казвай" има двама актьори на сцената. Само двама. Такива роли в театъра са като скачени съдове. Единият не може без другия. Акция и реакция. Дуел. Дует. На английски им викат two hander. На две ръце. Едната мие другата. Няма как единият да играе добре без другия. Това е "а"-то и "б"-то на нашата професия и смятам пропуска на комисията за озадачаващ и за проява на лош вкус", категоричен е актьорът.

Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев също изрази мнението си по въпроса. "Съгласен съм с това, което е написал като разясняване какво е нашата професия и как зависим един от друг! Когато е наблюдавана Теодора за номинация, тя може да е била в списъка за номиниране, но списъкът не е от трима души, колкото са номинациите! Номинациите в категорията са три. Списъкът е с поне 7-8 дами, достатъчно талантливи, на ниво, на което могат да бъдат сравнявани всички една с друга, в ролите, които са направили, но когато комисията трябва да стигне до три, това означава, че трябва да изключи останалите...", обясни Мутафчиев пред "България Днес".

"Теодора в случая е отпаднала по гласове от комисията. Аз така си обяснявам липсата й. Тя е изключително талантлива актриса, неведнъж е била номинирана и забелязана от комисията и публиката, просто в този случай са гласували повече за другите актриси, така е станало най-вероятно. Иначе съм съгласен със Захари и това, което той казва", подчерта Мутафчиев.

Случаят изключително много наподобява скандала, който породиха номинациите за "Оскар" тази година, в които за популярния филм "Барби" главната актриса и продуцент Марго Роби не бе номинирана за "Оскар", издигнат бе само Райан Гослинг, антагонистът във филма, за сексизма и пренебрегването на жените.

Четете още

ДРАМА! Захари Бахаров оплю "Икар"-ите, застъпи се за колежката си Теодора Духовникова

ДРАМА! Захари Бахаров оплю "Икар"-ите, застъпи се за колежката си Теодора Духовникова

Каварджикова с награда "Икар" за принос към театъра

Каварджикова с награда "Икар" за принос към театъра

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама