Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17103368 www.bgdnes.bg

Юлиан Вергов бил общ работник

*В лентата "Уроци по немски" Йосиф Шамли играе последната си роля

*Работил година и половина на строеж, преди да стане актьор

Юлиан Вергов е бачкал като общ работник на строеж, за да припечелва на младини. Помагал, мъкнел тежки материали година и половина.

Това разкри самата звезда на премиерата на новия филм с негово участие "Уроци по немски". Филмът е сниман през 2019 г., но чак сега излиза на бял свят.

Реклама

Лентата проследява живота на 50-годишния Никола, изиграна точно от Вергов. Героят му трябва да реши дали да загърби всички в България и да замине за Германия, където има уредена работа, или да си остане у нас. Екранният персонаж на Вергов е разведен, има 2 деца, които обаче не искат да чуят за него. А героят му е крив, нервен и лъже за всичко.

"Характеристиката на героя много му отива на Юли. Само той може да го изиграе. Страхотен актьор е", изчетка го Васил Банов. Във филма, който е дело на Павел Веснаков, големят наш актьор играе таткото на Вергов.

"След една от сцените, в която просто седяхме и си говорихме с Васил, на другия ден все едно ме бяха били с тояги. Беше смазващо емоционално. Напълно се изтощих. Затова актьорите изкукуригват млади. Просто е много тежко", каза още Вергов.

На първия снимачен ден той се появява с обръсната глава. Всички го питат защо. А отговорът е - да приличам на татко ми в сюжета, визирайки Банов.

В лентата "Уроци по немски" последната си роля в пълнометражен филм изигра Йосиф Шамли. Няколко месеца след като продукцията е заснета, актьорът слага сам край на живота си. Дебют прави и рапърът FYRE. Изпълнителят играе сина на Вергов.

"С децата ми и внуците рядко се прегръщаме и целуваме. Точно както и във филма. Рядко си казваме, че се обичаме, но такива са времената. Все пак се обичаме, но без да го показваме толкова явно", каза Васил Банов. Преди да се захване с актьорството, той работил като стругар. "Изгониха ме от техникума в Карлово. Баща ми ме уреди да работя, че да не хвана по грешен път", спомня си Банов.

Четете още

Вергов на море през февруари

Вергов на море през февруари

Юлиан Вергов се влюбил още в първи клас

Юлиан Вергов се влюбил още в първи клас

Реклама
Реклама
Реклама